Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért

2018. Február 20. Kedd

2018-ban Soós János úr megkereste a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, hogy 2 db általa készített „Népi Iparművészeti Alkotásnak” minősített hangszert felajánl egy a honlapon a „Támogatható gyermekek” rovatban lévő egyik beteg gyermek segítésére.

Az egy hónapig tartó segélyakció, nagyon sikeresen zárult, így a CITERA FELAJÁNLÁS, közel 1 millió forinttal segítette a családot, hogy Lázárkának minden szükséges feltételeket tudják biztosítani a gyógyulásához!
Az Alapítvány és a Család nevében is szeretnénk megköszönni Soós János úrnak a felajánlást, valamint minden adományozónak a támogatást!

Soós János úr beszámolója az adományozásról:
Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik jókívánságaikkal, anyagi támogatásukkal, hozzájárultak Lázárka gyógyításához, egyben nagy terhet vettek le a család válláról!
Önök, bebizonyították Lázárkának, hogy az emberek igenis jók, és ezzel a páratlan összefogással, a jóság magját is elültették e kicsiny gyermekben.

Eredetileg 2 db „Népi Iparművészeti Alkotásnak” minősített hangszert ajánlottam fel, de a kampányzárásakor szembesültem, egy szívet melengető felajánlással! A Veszprémi Lovassy László Gimnázium 9. B tanulói, akik szintén gyerekek, a második legnagyobb összeget adták össze Lázárkának! Ezért az osztálynak, külön készítettem egy citerát, egyfelől mert „ötösre” vizsgáztak emberségből, másfelől, hogy tovább örökíthessék népi kultúránk egy szeletét! Önök és a diákok páratlan összefogásáról, Alföldi Géza - verse jutott eszembe:

Alföldi Géza
Csak a gyökér kitartson….(részlet)
Nagyapám a fát leste, vajon elbír-e a széllel?
Recsegett, ropogott öreg teste, a szél a gallyakat csomósan tépte.
Hullott a zöld dió áldott termése, mozgott a föld is, ahogy a vihar rázta,
De győzte a vihart öregapám konok, törzse kopott diófája.
Csak a gyökér kitartson!…
Még ma is hallom – motyogott nagyapám:
Nem lesz baj gyerek, dió lehullhat, új tavasszal terem az ág újat,
Ág is nő a letépett helyére, de ha a gyökér nem bírná tovább,
A diófának, kis unokám, vége.

Önök bebizonyították, hogy a gyökér, igenis bírja!
Áldozatos felajánlásukkal, 957.400.-Ft gyűlt össze

A legnagyobb összeget adományozó: Dr. Simonffy László (Budapest)
A sorsolás nyertese: Harcsa Péter (Tata)

Harcsa Péter és felesége, Harcsa Péterné Anikó a hangszer átadásán, e szavakkal fogadtak:
„Amikor olvastuk a felhívást, nem voltak kétségeink, hogy segítenünk kell. Anyagi támogatásunkkal a kisfiú gyógyulásához szerettünk volna hozzájárulni, a lelki fejlődéséhez, viszont felajánljuk Lázárkának ezt a hangszert”!
Kérésükre, természetesen személyesen vittem el Lázárkának a Citerát.

Hálás szívvel: Soós János

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával: IDE KATTINTVA

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:

További képek

Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért 3
Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért 4
Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért 1
Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért 2

Szólj hozzá, mondd el véleményed!