Milán leukémiával küzd, 1 vesével él!

Milán 775

Gyermekem császármetszés által jött a világra, ahol közölték, hogy végbélnyílás nélkül született és búcsúzzak el tőle, mert átszállítják Debrecenbe megműteni.

2016.07.08-án annus atresia miatt sigmoidestoma kihelyezése történt, stomas baba lett. Az izotópos vizsgálat kimutatta, hogy egy vesénk van, amiben enyhe üregrendszer tágulat található. Egy évig stomas babaként éltünk, majd megtörtént a laparoszkóp segítségével a helyreállító műtét. 2017.11. 16-án elvégezték a colostoma zárását.

Mire gyermekem megerősödött és játszott, úgy élt, mint bármelyik más gyermek újra egy nagy csapás ért bennünket. 2019 februárjában megfázott, étvágytalan lett és sápadt. Elvittük a gyermekorvoshoz, aki azt hitte, hogy influenza, de én tovább vittem Kisvárdára, ahol alapos kivizsgálást végeztek. A vérvizsgálat a Leukémia jelét mutatta ezért Nyíregyházára küldtek minket, ahol vért kapott. Nyíregyházáról pedig Debrecenbe szállították, ahol csontvelő mintát vettek és beigazolódott, hogy Akut Lymphoid Leukémiája van.

Megkezdték a kemoterápiás kezelését, de sajnos az alacsony sejtszám miatt elkapott egy gombás fertőzést. 2 hónapig feküdtünk az intenzív osztályon, ahol sikerült kezelni a gombás fertőzést, így a további kezelések folytatódtak.

125 km-re lakunk Debrecentől, sajnos az autónk nem üzemképes, ezért mást kell megkérni, hogy bejussunk vagy hazajöjjünk, ami anyagilag nagyon megvisel bennünket. A többi gyermekről édesapjuk gondoskodik, van egy nagykorú és 3 iskolás.

Szeretnénk kialakítani Milánkának egy saját kis szobát, mert immunrendszere le lesz gyengülve a kezelések alatt. Közösségbe nem mehet, tömegközlekedéssel nem utazhat. Nem könnyű megszervezni az életünket a gyermekek miatt, hiszen az otthon lévőkről is gondoskodnunk kell. Lelkileg mindannyiónkat, megvisel, hogy gyermekem alapbetegségei mellett meg kell küzdenie a leukémiával is.

Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk. A sok utazással és kórházban tartózkodással kiadásaink többszörösére nőttek, ezért szeretném kérni az Önök segítségét. Nagyon szépen köszönöm! (Édesanyja levele, 2019.07.13.)

MILÁNT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Közlemény: Milán 775

Önök telefonálnak, mi segítünk!

2019. Augusztus 15. Csütörtök

KÖSZÖNJÜK, HOGY HÍVÁSÁVAL 500 FORINTTAL TÁMOGATJA A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT! Kérjük, hívja a 13600-as telefonszámot, majd a gépi hang jelentkezése után üsse be a 71-es kódot. SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.