Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Ábelnek a leukémiával kellett megküzdenie

Ábel 666

Kisfiam, Ábel 8 hónapos baba volt, amikor 2016 áprilisában leukémiát diagnosztizáltak nála.

 

Gyermekemmel egy Védőnői ellenőrzésre mentünk ahol az orvos Ábel pocakjának bal oldalán kis kitüremkedést tapintott. Arra kért másnap menjünk már egy ultrahang vizsgálatra aggódtam, de ilyenre a legrosszabb álmaimban nem gondoltam. Sajnos másnap április 23-án elindult velünk a lavina. A csontvelő mintából kiderült, hogy Ábel kis szervezetének a betegség veszélyesebb fajtájával, az Acut Myeloid Leukémiával kell megküzdenie.

A Debreceni Klinika orvosai azt is megállapították, hogy rákos sejtek 61%-ban vannak jelen a csontvelőjében és a leukémia e típusának egy nagyon ritka módozatával állunk szemben, az M7-es formátum. Az Orvosok elmondták Ábelnek kemoterápiás kezelést kell kapnia, a csontvelő biopszia mutatja majd meg, hogy ez hatásos-e. Amennyiben a kezelés nem hoz eredményt, illetve a citogenetikai vizsgálat genetikai rendellenességet állapít meg, az orvosok tájékoztatása szerint csontvelő transzplantációra lesz szükség.

Kisfiam kezelése intenzív 1 év 6 hónap, amelyben van 5 kemoterápia, ami minimum hat hónap folyamatos kórházi bent lét ez után következő időszakban havonta négy napos kezelés van egy éven keresztül.
Most jelen pillanatban már jó isten segítségével túl vagyunk a kezelésen.

Gyermekem szervezetére a kemoterápia nagymértékű immunrendszer legyengülést okozott.
Szeretem volna vissza menni, dolgozni, de Ábel szinte folyamatosan beteg. Elkezdte az óvodát, de három nap után beteg lesz, így szeptember óta három nap ovi két hét betegség. Nem tudom mi lesz velünk nagyon gyenge az immunrendszere.

Ábel még csak félig szobatiszta. Ezt kiegészíti, még hogy 2018. augusztus végén eltávolították a mellkasából a portot illetve csak szerették volna, mert nem sikerült teljes mértékben.
A Debreceni kórházban az elmúlt negyven évben ilyen még nem volt, ilyen nem történt, mint velünk .
A mellkasába bevezetett csövet nem tudták teljesen kivenni, így a mai napig kettő centi bent van.
Minden nap az aggódással telik, hogy okoz e problémát, hogy ott van! Ráadásul a műtéti hegen kitüremkedés keletkezett. A főorvos úr krémet írt fel, de sajnos az nem okozott változást a kitüremkedés állagában, ami sajnos elég nagy és kemény.

A múlt hónap végén voltunk ellenőrzésen azt beszéltük meg következő alkalommal sebész orvos nézni meg.
Ezen felül Ábel sajnos idegenek előtt nem beszél, itthon se túl sokat, társaságban abszolút nem.
Nagy bennem a félelem, mert sajnos autizmusra jellemző tüneteket mutat.
Abban reménykedtem, hogy csak szocializációs probléma, mert a mi családunk nagyon kicsi, most meg már csak ketten vagyunk. Sajnos nem volt gyerek a közelben akivel játszhatott volna és ez is késleltette a szociállódását.

Voltunk neurológusnál és gyermek pszichológusnál és ők is azt mondták van pótolni valók.
Hisz a több hónapos kórházi bent tartózkodás nehezítette gyermekem fejlődését illetve nem lehet tudni, hogy a kemoterápia alatt kapott rengeteg gyógyszer mit okozhatott. Ezért lenne fontos a közösségbe való beilleszkedés!

2019 Szeptember 2 -án elkezdtük az óvodát.
Reménykedünk erősebb, ellenállóbb lesz a szervezete a betegségekkel szemben, mint az előző évben, ami a folyamatos betegeskedésekkel telt el.

A segítséget azért kérjük, kisfiammal, mert sajnos anyagi helyzetünk nehéz. Próbálok mindent megtenni és megadni saját erőből gyermekemnek, de nem mindig megy. Kiadásunk sajnos nagyon sok. Jövedelmem a gyes és a családi pótlék tragikusan kevés, épphogy fedezi a mindennapjaikat.

Kisfiam testileg szépen fejlődik sokat nőt és most is nincs más cél csak hogy tünetmentes legyen az elkövetkezőkben!
Ehhez kérném önöket ha módjukban áll. Segítsék kisfiam gyógyulását!
Bármilyen támogatás nagyon nagy segítséget jelent számunkra. Mosószer, tisztítószerek, pelenka tartós élelmiszer. (Édesanyja levele, 2020.01.03.)

ÁBELT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!

FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!


Segíthet egy telefonhívással az ADHATVONAL SEGÍTSÉGÉVEL, így 500.-Ft, amellyel támogatja az alapítvány mindennapi munkáját!

SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.

Telefon: hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód! Köszönjük!

Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Ábel 666

  IBAN: HU61-11993001-02325172-10000001
  Swift kód: GIBA HU HB
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2019-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2019. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?


1.Ha magánszemély, ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, akkor 2019. május 20-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak és rendelkezhet adója 1+1%-áról.Adószámunk:18557071-1-09

2. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti adó 1% rendelkező nyilatkozatát már most! Már elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket.
A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be.

Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Május 20-ig tud így segíteni a beteg gyermekeken!

Adóbevallása 2019. március 14-töl elérhető ügyfélkapun keresztül! Már elérhető IDE KATTINTVA!

3. Ha Önnek még nincs Ügyfélkapu regisztrációja, az adóbevallási tervezet postázását 2019. március 18-ig kérhette. 2019. március 18. után az igényét már csak személyesen a NAV ügyfélszolgálatain nyújthatja be.
Az igénylés alapján adóbevallási tervezetét 2019. április 30-áig kapta meg postán.

Ha ön megkapta postán az adóbevallási tervezetét, ne felejtse el átnézni, hogy az adatok helyesek-e. Ha nem kíván módosítani rajta, úgy további teendője az adóbevallással nincs. Viszont ne feledje adója 1+1%-áról is rendelkezhet, ezzel támogathatja az ön által kiválasztott civil szervezetet és egyházat. Adószámunk: 18557071-1-09

A levélben megtalálja az EGYSZA lapot, amelyet kitöltve küldjön vissza díjmentesen, a mellékelt válaszborítékban május 20.-ig. Az 18SZJA-EGYSZA lap kitöltéséhez talál mintát IDE KATTINTVA.
A lezárt borítékot írja alá a leragasztásnál keresztezve, valamint írja rá adóazonosító jelét is. Boríték elkészítéséhez talál mintát IDE KATTINTVA

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 
adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2019. május 20-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001
IBAN: HU61-11993001-02325172-10000001
Swift kód: GIBA HU HB

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

A hat éves leukémiával küzdő Tamaránál jártunk

2020. Február 19. Szerda

A Szegeden kezelt hat éves Tamarát látogattuk meg, akinek ahogyan a többi sorstársának is a gyógyulásához vezető útját segítjük és nyomon követjük.

Teljes cikk olvasása

Május 20: Adó 1% felajánlása

Facebook