Zsófia vérképzőszervi betegségben szenved

Zsófia 750

Zsófi 2018 januárban sokat betegeskedett. Kezdetben kék foltok jelentek meg rajta, fáradékony lett, időnként vérzett az orra. Ekkor még nem gondoltunk nagy bajra.

Előzmények: Februárban a háziorvosunk vérvizsgálatra küldte, s mivel az eredménynek nagyon rossz vérképet mutattak, még aznap, 23-án mentővel vitték fel Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórház onko-hematológiai osztályára.

Először leukémiára gyanakodtak, de a csontvelő-mintavételek alapján kiderült, hogy úgynevezett mielodiszpláziás szindrómában (vérképzőszervi betegség) szenved. Nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt a szervezetében, a vérlemezkék számának csökkenése véralvadási zavarokat, vérzéseket okoz.

Június 25-én feküdtünk be a Szent László kórházba, itt július 3-án megtörtént a csontvelő transzplantáció. Jelenleg is a kórház területén tartózkodunk egy alapítványi házban, mivel a vizsgálatok gyakorisága és anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé haza utazásunkat.

Várhatóan még sokára mehetünk haza, de utána is heti 1-2 alkalommal vissza kell járnunk kontrollra majd, amely utazások lakóhelyünk távolsága miatt, jelentős anyagi megterhelést fog jelenteni számunkra.

Eközben otthon a férjem és a család többi tagja elkezdték a steril körülmények kialakítását gyermekünk számára. Ez azt foglalja magába, hogy a házat teljesen fel kell újítani, eddigi cserépkályhás tüzelés helyett, központi fűtés kell. A házhoz egy plusz szobát kellett toldani, mivel Zsófinak steril szobára volt szüksége.

2019.01.04.: December 17-én elhagyhattuk a Démétér házat. A karácsonyt már itthon ünnepeltük. Heti 1 alkalommal járunk vissza kontrollra. Az eredményeink nagyon lassan, de javulnak. Zsófin kívül még van egy 14 éves fiam és egy 22 éves lányom.

Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk. (Édesanyja levele, 2019.01.04.)

ZSÓFIÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

Közlemény: Zsófia 750

(Adóbevallása 2019. március 15-töl lesz elérhető ügyfélkapun keresztül!)

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Ügyfélkapuja van? Adója 1%-át ajánlja fel elektronikusan!

2019. Február 12. Kedd

Elérhető az adó 1+1% felajánlása azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!