Sanyikának ITP betegsége van

Sándor 749

Az idiopátiás thrombocytopeniás purpura (ITP) olyan rendellenesség, amely könnyű vagy túlzott véraláfutást és vérzést okozhat. A vérzés a vérlemezkék szokatlanul alacsony szintjét eredményezi - a vérrögöket segítő sejtek.

Kisfiamnak, egy éve visszatérő orrvérzései és perzisztáló thrombocytapeniájára tekintettel, 2018.05.11.-én csontvelő aspiratiója történt. Csontvelői kenetben malignitás nem igazolódott, tünetei háterébben idiopátiás thrombocytopeniás purpurát véleményeztek, szteroidos kezelést indítottak el.

Ezután súlya növekedett, nehezen vette a levegőt, hasa alatt görcsölt, lábai fájtak, nehezen mozgott. Intenzív osztályra került Sanyika, tüdőgyulladással, több fajta gyógyszert kapott gyógyulása érdekében.

Jelenleg kéthetente vagyunk kórházba, mert gyógyszereket kap és kemoterápiát, májnagyobbodása is van, amiért 3 nap intenzív osztályon is volt. Én kilencedik gyermekemmel vagyok veszélyeztetett terhes, sokszor kell vizsgálatokra járnom és gyógyszert kell szednem. Sajnos egy olcsó házat tudtunk csak vásárolni, amit a családi pótlékból és napszámból újítgatunk fel, jelenleg sincs fürdőszobánk, pedig nagy szükség lenne rá.

Gyermekem betegsége előtt is elég szerényen éltünk, de most hogy sokat kell kórházba járni így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, kiadásaink többszörösére nőttek, ezért szeretném kérni az Önök segítségét, beteg gyermekem gyógyulása érdekében. Előre is nagyon szépen köszönöm!
(Édesanyja levele)

SÁNDORT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Közlemény: Sándor 749

Adóbevallása az ügyfélkapun elérhető! Látta már?

2019. Május 18. Szombat

Elérhetőek az adóbevallás tervezetek azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!