Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Lora nyirokcsomó daganattal küzd

Lora 704

Loránál daganatot diagnosztizáltak, túl a kemoterápiás kezeléseken a gyógyulásban reménykedik! Nővére halála után ő élni szeretne!

 

Másfél évvel ezelőtt még csodálatos életünk volt, aztán minden megváltozott, rémálommá vált.
2016.02.19.-én a 13 éves kislányunk hirtelen elhunyt. A boncolás kimutatta, hogy halálát szívmegállás okozta. Dórika elvesztését a mai napig nem tudtuk feldolgozni, számunkra nem maradt más, mint fájdalom és örök gyász.

A sors újabb csapást mért ránk, 12 éves kislányunk lett beteg.
Lorának 2017.04.10.-én a szabadkai kórházban, a nyakán egy 5 centis nyirokcsomót észleltek, mindez köhögéssel, megfázással és lázzal kezdődött. Megkezdődtek a kivizsgálások és 1 hónap elteltével közölték a diagnózist: nyirokcsomó daganat!

Lorának a felállított diagnózisa után megkezdték a kemoterápiás kezelését. Az első blokk terápiát Újvidéken vette fel, viszont a nem megfelelő körülményekre való tekintettel arra az elhatározásra jutottunk, hogy a további gyógykezelést Budapesten szeretnénk folytatni. Tekintettel arra, hogy magyar állampolgárok vagyunk, sikerült rövid idő alatt felkerülnünk Budapestre, a Heim Pál gyermekkórházba.

Taj-kártyát kaptunk, így június 2-án folytatni tudták gyermekünk kezelését. Lora 4 szakasz kemoterápiás- és 17 sugárkezelésen van túl. December 4-én került sor a döntő fontosságú PET-CT képalkotó vizsgálatra, 5-én pedig az MR-vizsgálatra, melyek be fogják bizonyítani, hogy kislányom mellkasa kitisztult-e a rosszindulatú nyirokmirígy csomóktól. Hetek múlva ki fog derülni, hogy Lora gyógyult-e!

A lakhelyváltás nehézségei és az anyagi gondok hozzáadódnak a folyamatos szülői aggodalomhoz, a kislányom betegségének diagnosztizálása óta mindennapos lelki és fizikai küzdelemhez.
A gyermeknek és magunknak is a mindennapokra egészséges és minőséges ételt kell biztosítanunk, gyógyszereket, emellett ruházatot, lábbelit, tisztálkodási - és tisztítószereket, valamint az iskolához szükséges taneszközöket. De ami talán a legfontosabb Lorának, most, hogy a kezelések befejeződtek, egy tiszta, meleg, összkomfortos, higiénikus lakásban, környezetben kell élnie, ahol fizikailag és pszichikailag is gyógyulni tud.

A kezelések ideje alatt a 2,5 hónap különélés azonban nem csak anyagilag, de pszichikai értelemben véve is megnehezítette a mindennapi életünket. Lora vágyakozott az édesapja után, de a kezelések miatt nem mehettünk vissza Szabadkára.

Szerbiában ugyanis már nincs munkánk, sem egészségbiztosításunk. Az a megoldás maradt, hogy az édesapa is feladja otthon a munkáját és felköltözik Budapestre. A férjem szeptember 4-től elhelyezkedett egy 4. kerületi cégnél. Az albérleti lakásunk Lora általános iskolájához közel, Rákospalotán van.

Lora egy XV. kerületi általános iskola magántanulója. Én munkanélküli lettem, Lora mellett vagyok itthon, hiszen a Gyermekjóléti Szolgálat ellenőriz bennünket, emiatt nem dolgozhatok, mivel ő nem maradhat felügyelet nélkül. Sajnos, az óvoda, ahol dolgoztam, a hosszas táppénz miatt, mivel itthon maradtam a gyermekkel, felmondást adott november 3o-val. A kislány, az onkológusa elmondása szerint a tanév első félévében nem látogathatja az iskolát, ezért mellette kell lennem 2o18. februárig. Remélhetőleg ekkorra már gyógyult lesz és vissza tud menni az iskolába.

Mivel nincs munkám, és a férjem minimálbért kap, sajnos, nem tudjuk fedezni az össz kiadásunkat, albérletet, rezsiköltséget. Emellett közeleg a Karácsony ünnepe, szeretnénk Lorának karácsonyi ebédet, vacsorát készíteni, valami apró ajándékot vásárolni.

Sajnos, most megint nehéz anyagi helyzetbe kerültünk.
Kérem Önöket, ha tudnak, segítsenek nekünk. Bármilyen adománynak, legyen az étel, tisztító-tisztálkodási szer, nagyon meg fogunk örülni és hálásak leszünk érte.
kérem, önöket segítsenek, minden segítséget nagyon köszönünk! (Édesanyja levele, 2017.12.06.)

LORÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!

FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Lora 704
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2017-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét,
majd a lezárt borítékot
a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához 2017. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez)!
4. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély a bevallási csomag “perforált” ívén tudja az adó 1% felajánlását megtenni.
5. Kérjük, a 18557071-1-09 adószámot adja át könyvelőjének és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?

A civilszervezetek számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek.

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2017.február 27-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak, a bevallás részét képező önálló EGYSZA lappal együtt, vagy az erre a célra kialakított ​ ​ 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon.

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, az adó 1 %-áról a 16EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2017. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
Mindezt megteheti az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 15-ig postai úton, SMS-ben vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el neki. A kérelemnek tartalmaznia kell az adózó születési időpontját és adóazonosító jelét is. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet.

4. Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2017. május 22-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Érkeznek a „cipősdoboznyi szeretet” ajándékai és a csokoládék

2017. December 16. Szombat

Felhívásunkra érkeznek a meglepetéssel teli cipősdobozok és a csokoládék, hogy szebbé tegyék a leukémiás és daganatos beteg gyermekek Mikulását és Karácsonyát.

Teljes cikk olvasása

Május 22: Adó 1% felajánlása

Facebook