Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

6 évesen leukémiával küzd Máté!

Máté 615

Máté Kecskeméten koraszülöttként jött a világra 26 hétre. Születésekor derült ki, hogy szívbillentyű szűkülete van és asztmás. 2015 áprilisában véraláfutásos pöttyök jelentek meg a testén, besárgult és fáradékony lett.

 

Háromhavonta kell pulmonológiai vizsgálatra vinni. Fáradékonyság, véraláfutásos pöttyök jelentek meg a nyakán, kézfején, vállán, és besárgult 2015 áprilisában. A házi orvosa elküldte Mátét vérvételre, 2015.04.16.-án derült ki, hogy akut lymphoblastos leukémiában szenved. Kisebb nagyobb megszakítással egy évet töltött el a Szegedi Tudományegyetem Szent – Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ Gyermek onko – hematológiai osztályán.

A kórházi tartózkodás alatt gyógyszer allergia lépett fel, étvágya lecsökkent, tápszereket kapott. Műtéti beavatkozás miatt lebénult, fejfájásra panaszkodott, belázasodott, és az izmai megmeredtek. Gurulós járókeretet használt két hónapig, a járás elősegítése miatt. 2016 júniusában történt a bénulás, heti háromszor kapott gyógytornát, melyet a család finanszírozott. A foglalkozások után sokat javult az állapota.

2016. év végéig kapott gyógytornát, sajnos a családunk az idei évben nem engedheti meg magának a gyógytornászt. Jelenleg otthon járássegítőt használ, segédeszközként, ez nagyon kényelmetlen számára, de minimális pozitív irányú változás észrevehető. 2016 szeptemberében az óvodát elkezdte Máté, de a folyamatos betegségek miatt orvosi felmentése van. Nagyon sokat beteg, sokszor szed gyógyszereket, antibiotikumot. Hét fajta gyógyszert szed rendszeresen.

Szegedre kéthetente kell menni. Kardiológiára, és pulmonológiára is kell mennie. Máténak három testvére van, Lacika nevű testvére is asztmás, őt is rendszeresen viszik kontroll vizsgálatokra. Gyógyszeres kezelés alatt áll, kétféle pipát is használ.

Az én jövedelmem négy gyermekre a családi pótlék (egy emelt összegű családi pótlék), és a GYES, két gyermekre (Máté is). Az apa kiemelt összegű ápolási díjban részesül jelenleg, mert a munkahelyét fel kellett adnia a gyermek betegsége miatt.

2017.08.15.: Szegeden kontrollon 2017. júliusában voltak. Máté helyzete stabil, gyógytornára hordani kell, széles alapon jár. Hisztis mostanság, nem lehet beszélgetni vele, magának való lett a természete. Sok a konfliktusa a testvérekkel. Sokat fáj a lába, és a dereka.

Mire lenne szükségünk:
Leginkább anyagi támogatásra lenne a családunknak szüksége, mivel az utazási költség nagyon megterhelő. Akkor még ehhez jönnek a gyógyszerek megvétele is, amire szüksége van!

Rendszeresen kell gyógytornára is hordani, ami elég nagy kiadás.
Kérjük, akinek lehetősége van, támogassa kisfiam gyógyulását, köszönjük! (Édesanyja levele)

MÁTÉT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!


FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Máté 615
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2017-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét,
majd a lezárt borítékot
a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához 2017. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez)!
4. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély a bevallási csomag “perforált” ívén tudja az adó 1% felajánlását megtenni.
5. Kérjük, a 18557071-1-09 adószámot adja át könyvelőjének és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?

A civilszervezetek számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek.

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2017.február 27-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak, a bevallás részét képező önálló EGYSZA lappal együtt, vagy az erre a célra kialakított ​ ​ 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon.

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, az adó 1 %-áról a 16EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2017. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
Mindezt megteheti az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 15-ig postai úton, SMS-ben vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el neki. A kérelemnek tartalmaznia kell az adózó születési időpontját és adóazonosító jelét is. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet.

4. Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2017. május 22-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Érkeznek a „cipősdoboznyi szeretet” ajándékai és a csokoládék

2017. December 16. Szombat

Felhívásunkra érkeznek a meglepetéssel teli cipősdobozok és a csokoládék, hogy szebbé tegyék a leukémiás és daganatos beteg gyermekek Mikulását és Karácsonyát.

Teljes cikk olvasása

Május 22: Adó 1% felajánlása

Facebook