Az 5 éves Máté leukémiával küzd!

Máté 615

Máté Kecskeméten koraszülöttként jött a világra 26 hétre. Születésekor derült ki, hogy szívbillentyű szűkülete van és asztmás. 2015 áprilisában véraláfutásos pöttyök jelentek meg a testén, besárgult és fáradékony lett.

Háromhavonta kell pulmonológiai vizsgálatra vinni. Fáradékonyság, véraláfutásos pöttyök jelentek meg a nyakán, kézfején, vállán, és besárgult 2015 áprilisában. A házi orvosa elküldte Mátét vérvételre, 2015.04.16.-án derült ki, hogy akut lymphoblastos leukaemiában szenved. Kisebb nagyobb megszakítással egy évet töltött el a Szegedi Tudományegyetem Szent – Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ Gyermek onko – hematológiai osztályán.

A kórházi tartózkodás alatt gyógyszer allergia lépett fel, étvágya lecsökkent, tápszereket kapott. Műtéti beavatkozás miatt lebénult, fejfájásra panaszkodott, belázasodott, és az izmai megmeredtek. Gurulós járókeretet használt két hónapig, a járás elősegítése miatt. 2016 júniusában történt a bénulás, heti háromszor kapott gyógytornát, melyet a család finanszírozott. A foglalkozások után sokat javult az állapota.

2016. év végéig kapott gyógytornát, sajnos a családunk az idei évben nem engedheti meg magának a gyógytornászt. Jelenleg otthon járássegítőt használ, segédeszközként, ez nagyon kényelmetlen számára, de minimális pozitív irányú változás észrevehető. 2016 szeptemberében az óvodát elkezdte Máté, de a folyamatos betegségek miatt orvosi felmentése van. Nagyon sokat beteg, sokszor szed gyógyszereket, antibiotikumot. Hét fajta gyógyszert szed rendszeresen.

Jelenlegi állapota stabilnak mondható, fáradékony. Kontrollra, Szegedre kéthetente kell menni. Kardiológiára, és pulmonológiára is kell mennie. Máténak három testvére van, Lacika nevű testvére is asztmás, őt is rendszeresen viszik kontroll vizsgálatokra. Gyógyszeres kezelés alatt áll, kétféle pipát is használ.

Az én jövedelmem négy gyermekre a családi pótlék (egy emelt összegű családi pótlék), és a GYES, két gyermekre (Máté is). Az apa kiemelt összegű ápolási díjban részesül jelenleg, mert a munkahelyét fel kellett adnia a gyermek betegsége miatt.

Mire lenne szükségünk: Leginkább anyagi támogatásra lenne a családunknak szüksége, mivel az utazási költség nagyon megterhelő. Akkor még ehhez jönnek a gyógyszerek megvétele is, amire szüksége van! Kérjük, akinek lehetősége van, támogassa kisfiam gyógyulását, köszönjük!
(Édesanyja levele, 2017.01.11.)

MÁTÉT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Máté 615

Önök telefonálnak, mi segítünk!

2017. Augusztus 17. Csütörtök

KÖSZÖNJÜK, HOGY HÍVÁSÁVAL 250 FORINTTAL TÁMOGATJA A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT! Kérjük, hívja a 13600-as telefonszámot, majd a gépi hang jelentkezése után üsse be a 71-es kódot. SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.