Daganattal küzd a 4 éves Noémi

Noémi 694

Noémi csabrendeki kislány, 2013. február 19-én született Ajkán 3100 grammal és 54 cm-rel. 2,5 éves koráig életkorának megfelelően fejlődött, súlyosabb betegségei nem voltak, védő oltásait megkapta.

2015 májusában kezdődtek a kislányom tünetei rendszeres hányással, visszatérő fejfájással. Június 25-én derült fény a koponya MR vizsgálatot követően, hogy az agytörzs hátsó részében nagyméretű tumor található. Az első műtétre július 29-én az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben került sor, ahol a nyakszirt alatti területről a nagyméretű daganat (5x4x2 cm) részben eltávolításra került.

A műtét után a lányomat gyomorvérzés miatt a Heim Pál Gyermekkórház intenzív terápiás osztályán kezelték. A tünetek kezelése után a Semmelweis II. Gyermekklinika Onkológiai Osztályára került. Közben jutott a családunk tudomására, hogy az eltávolított daganat rosszindulatú. A szükséges kemoterápiás gyógyszeres kezelést viszont nem sikerült elkezdeni.

Néhány tünetmentes hónap után Noémi 2016. január 28-án az ajkai Magyar Imre Kórházba került hurutos megbetegedéssel és neurológiai tünetekkel. Veszprémben a CT vizsgálat kimutatta a 4. agykamra területén a tumor kiújulását. Félévvel az első műtét után, február 4-én újabb tumor eltávolító műtétre került sor az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

Az újbóli műtét utáni kór szövettan a daganat gyorsan terjedő kiújulását mutatta. A tumor részleges eltávolítása csak részben hozott eredményt, ezért a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban 27 alkalmas sugárkezelésre kerül sor március elejétől, amely a tumor szaporodásának késleltetése miatt szükséges.

Továbbiakban a sugárkezelést követően kemoterápiás kezelésre kerül sor, amit a mai napig folytatunk. Bízunk a tumor terjedésének lelassításában, megállításában. A daganat kritikus elhelyezkedése miatt a tovább terjedés valószínűséges a gerincvelő irányába fokozott.

Családunk szerény anyagi körülmények között él Csabrendeken. Noéminek 3 egészséges testvére van, Krisztina Adél 9 éves, Panna 5 éves, Edina 1,5 éves. Noémi kórházi kezelései mindig vele vagyok a kórházba, ezért a másik 2 gyermek ellátása az édesapjára hárul, aki ezekben az időszakokban nem tud munkába járni. A rendszeres jövedelem hiánya és a szükséges kezelésekre, vizsgálatokra való eljutás nagy anyagi terhet ró a családunkra. Noémi jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll. (Édesanyja levele, 2017.05.04.)

NOÉMIT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Noémi 694

Önök telefonálnak, mi segítünk!

2017. Augusztus 17. Csütörtök

KÖSZÖNJÜK, HOGY HÍVÁSÁVAL 250 FORINTTAL TÁMOGATJA A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT! Kérjük, hívja a 13600-as telefonszámot, majd a gépi hang jelentkezése után üsse be a 71-es kódot. SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.