Jázmint kétszer műtötték agydaganattal!

Jázmin 668

Jázminnak 2016. nyár elején, napokon keresztül fájt a homloka, emiatt az ózdi kórházba vittük, ahol infúziós kezelést kapott. Másnapra aluszékonnyá vált, majd a szemvizsgálat eredménye az agydaganat lehetőségét vetette fel.

2016.07.04.-én átküldték a Miskolcra a Megyei Kórházba. Azonnal megkezdődött az alapos neurológiai vizsgálata, eszméletvesztése volt, sürgősen MR felvétel készült, ami alapján megállapították, hogy agydaganata van. Másnap megtörtént a daganatot eltávolító műtét, egy hétig az intenzív osztályon volt. Ezután készült egy kontroll MR vizsgálat, sajnos a daganat visszanőtt és közben megérkezett a szövettani eredmény, ami: agy rosszindulatú daganata.

2016.08.19.-én másodjára meg kellett műteni, a baloldalon a daganat nyomta az idegeket, gyengévé vált, a szája húzódott. Két napig altatták, az ébresztésre jól reagált, így pár nap múlva lekerült az Onko-Haematológia és Csontvelő transzplantációs Osztályra.

Két hét regenerálódás után megkezdődött a 6 hetes sugárkezelése, ami még most is folyamatban van. Közben szteroidos kezelést kapott, amitől meglehetően meghízott, a régi ruhácskáit kinőtte. A sugárkezelést kemoterápiás kezelések fogják követni, majd leveszik az őssejtjeit a véréből, és saját donoros csontvelő transzplantációja lesz. Hosszú küzdelem vár rá, hogy újból egészséges lehessen.

Három gyermekünk van, a két nagyobb testvér: Dorina 10 éves, Milán pedig 9 éves. Férjem az ózdi Acélműveknél kocsi rendező, rá hárul ellátásuk, és amikor ideje engedi, jön hozzánk látogatóba, mert én Jázmin mellett vagyok a kórházban. Családi összefogással meg tudjuk oldani a testvérek felügyeletét, mert nagyon fontos, hogy a férjem tudjon dolgozni, hiszen minden forintra szükségünk van.

Egy éve vettünk egy családi házat, nem régen költöztünk. A házon még sok munka van. Terveinket gyermekünk betegsége megváltoztatta. Ő még velünk egy szobában lakott, most viszont kötelező kialakítanunk számára egy saját szobát, a csontvelő átültetése miatt. Transzplantáció után fél évig csak a saját szobájában lehet szájkendő és kesztyű nélkül, az lesz az ő élettere. Minden étkezésre friss ételt kell főzni számára, és naponta fertőtleníteni a szobáját, játékait. A helyiség adott, csak rendbe kell tenni azt, festeni, berendezni, jól mosható, fertőtleníthető bútorokkal.

Ehhez kérünk segítséget, mert helyzetünk most nagyon nehéz és Jázmin számára mindenképpen biztosítanunk kell a „steril szobát” mielőbb.

Mindent megadunk kislányunknak, amit csak kér enni-inni, hiszen a kezelések miatt válogatós, kívánós, vagy éppen étvágytalan és a férjem is többször jön egy héten látogatóba, mert kislányomnak nagyon hiányzik az édesapja. Kérjük, segítsenek nekünk, hogy mielőbb elkészülhessen Jázmin szobája, mert nagyon nehéz a helyzetünk! Köszönjük! (Édesanyja levele)

JÁZMINT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Jázmin 668

Önök telefonálnak, mi segítünk!

2017. Június 29. Csütörtök

KÖSZÖNJÜK, HOGY HÍVÁSÁVAL 250 FORINTTAL TÁMOGATJA A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT! Kérjük, hívja a 13600-as telefonszámot, majd a gépi hang jelentkezése után üsse be a 71-es kódot. SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.