Erik leukémiával küzd!

Erik 662

Gyermekem heveny lymphoblasztos leukémia (ALL) megbetegedéssel küzd 2016. május 16. napjától, mely magas malingitású, azaz rizikófaktorú. Az egészségügyi gondjai még januárban kezdődtek, amikortól állandóan gyengének érezte magát, majd az orvos által felírt különféle gyógyszerek ellenére állapota nem javult.

Tüdőgyulladás, vérszegénység, ezek voltak a diagnózisok, de Erik egyre gyengült, izzadt aztán már vérzett az orra többször, majd egy rémisztő orrvérzéssel a miskolci GYEK-be kerültünk, és ott pillanatok alatt kiderült a betegsége, hogy leukémiás.

Mint a kamaszok nagy része ilyenkor, Erik is összeomlott lelkileg, a terápiák megviselik nagyon, jelenleg súlyos mozgásproblémákat okozott nála a kezelések részeként kapott nagy mennyiségű steroid. Szerencsére, a 33. napi csontvelővétel eredménye jó lett, így nagyon bízunk benne, hogy nem lesz szüksége csontvelő transzplantációra.

Nagy családosok vagyunk, 7 gyermekemből 5-nek már saját családja van, otthon Erik és a húga él velünk, akik még iskolások. Erik magántanuló lett a betegsége miatt. Sajnos a férjem álláskereső, így csupán 22.800.- Ft a jövedelme. Én a fiammal ápolási díjon vagyok, és a 2 gyermekemre kapjuk a családi pótlékot. Év elején még mindketten közfoglalkoztatottak voltunk, jó lenne, ha legalább a férjemnek lenne most munkahelye, mert nagy szükségünk van a pénzre.

Én Erikkel vagyok a kórházban, a férjem pedig naponta jön látogatóba, otthonról hozza a házi kosztot, hogy legalább egyen valamit a gyermekünk. A kórházi kezelések várható időpontja 1 év, amit az ALL-eseknél még 1 év otthoni kezelés követ, állandó kontrollokkal. A kórházban szinte állandóan kapja a kemoterápiás kezeléseket, infúziókat, vérkészítményeket.

Erik szobáját mindenféleképpen fel kell újítanunk, mivel sajnos az időjárás viszontagságai miatt beázott a tető, ami miatt penészednek a falak is. Sajnos megfelelő fűtés sincs a szobájában. Miután most az immunrendszere 2 évig a kezelések miatt nem fog megfelelően működni, ezért számára fontos, hogy a megfelelő körülményeket és étkezést, tisztaságot biztosítsuk.

Eriknek ki kell alakítanunk az ő „steril szobáját”, hogy a gyógyulás feltételeit részünkről meg tudjuk teremteni, hiszen ez lesz 2 évig az ő otthoni birodalma. Ehhez frissen festett, tiszta falakra, jól mosható padlózatra és bútorokra, illetve fűtése van szükség.

Ehhez kérünk segítséget, hogy a szükséges anyagokat mielőbb megvásárolhassuk, mert saját magunk ezt nem tudjuk anyagilag finanszírozni. Köszönjük a segítséget előre is!
(Édesanyja levele, 2017.01.12.)

ERIKET ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Köszönjük, hogy 2017-ben adója 1%-ával támogatta a Rákos gyermekek gyógyulását!

Adó 1% felajánlása Május 22-én véget ért, most egy telefonhívással vagy SMS küldésével tud segíteni!

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Erik 662

Önök telefonálnak, mi segítünk!

2017. Augusztus 17. Csütörtök

KÖSZÖNJÜK, HOGY HÍVÁSÁVAL 250 FORINTTAL TÁMOGATJA A LEUKÉMIÁS ÉS DAGANATOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT! Kérjük, hívja a 13600-as telefonszámot, majd a gépi hang jelentkezése után üsse be a 71-es kódot. SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra.