Máté daganatos, látása is veszélyben volt

Máté 563

Máténál retinoblasztomát diagnosztizáltak. Túl van 10 blokk kemoterápiás kezelésen de ennek ellenére sem tűnt el a daganat, ezért abba kellet hagyni nehogy túl legyen kezelve. A pécsi gyermekklinikáról Budapestre küldtek minket, ahol termoterápiás kezelésen veszünk részt 6 hetente.

2017. január: Az első kezelés után két hét múlva újabb élő sejteket találtak, amiket kezeltek is. Doktornő elmondása szerint, ha a régi hegen új sejtek vannak, akkor nem kell kemoterápia, de 3 éves koráig nagy esély van arra, hogy visszajöhet a daganat, ezért több alkalommal kell Budapestre járnunk, hogy korán észrevegyék, és ne veszítse el a látását. Lassan egy év küzdelem után októberben végre jó hírt is kaptunk, a daganat jól reagál a kezelésekre.

Sajnos az örömünk nem tartott sokáig, a soron következő vizsgálata eredménye nem lett jó, újabb sejteket találtak. Így újra kemoterápiás kezelést kapott, ami használt mert az utolsó vizsgálat azt mutatta, hogy el laposodott a daganat.

A termó terápiát folyamatosan kapja 6 hetente, sajnos azóta se kaptunk jó hírt, folyamatosan mindig találnak sejteket. Eddig csak egy szemen voltak sejtek aztán a legutóbbi vizsgálat azt mutatta hogy van mindkét szemében újra, amit most fagyasztani kellet. Nagyon nehezen adja meg magát ez a daganat így még sokáig kell még Budapestre járni. Dolgozni nem tudok elmenni, mert óvodába nem járhat Máté.

2017. június 16.: Örömmel tudatom önökkel hogy pár hónapja nincsenek rosszindulatú sejtek! Persze ez nem azt jelenti hogy nem kell menni Budapestre, sőt kicsit sűrűbben mert ha mégis van valami akkor azt időben kezelni tudják. De mi -nagyon -nagyon reménykedünk hogy már semmi nem lesz! Ezúton szeretném megköszönni az eddigi segítséget -nagyon sokat jelent számunkra!

Sajnos mind két gyermek folyamatos orvosi ellátást igényel, mert a kisfiú testvére is daganatos beteg. A Budapestre utazás oda-vissza 230 kilométer, amit egyre nehezebben tudunk megoldani nehéz anyagi helyzetük miatt.
Ezért helyzetükre tekintettel kérjük támogatásukat. (Édesanyja levele, 2017.06.16.)

MÁTÉT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Máté 563

Érkeznek a „cipősdoboznyi szeretet” ajándékai és a csokoládék

2017. December 16. Szombat

Felhívásunkra érkeznek a meglepetéssel teli cipősdobozok és a csokoládék, hogy szebbé tegyék a leukémiás és daganatos beteg gyermekek Mikulását és Karácsonyát.