Lili csontdaganattal küzd, újabb műtét vár rá!

Lili 788

Lányom lába fájni kezdett, orvostól-orvosig hordtuk, de csak azt mondták, hogy pszichés gondjai vannak, nem akar iskolába menni, holott gyakran nem volt képes lábra állni sem, az is előfordult, hogy 40 fokos lázzal küzdött.

2018 decemberében ödémás csontvelőgyulladást állapítottak meg, ekkora már a bal lába tíz centivel vastagabb lett és kitapintható volt egy nagyobb duzzanat is. Majd a másnapi MR alapján az orvosok már tudták, hogy nem csak gyulladása van, hanem daganata is.

2019. január 7-én mintavétel történt Budapesten. Közben elkezdődött a kemoterápiás kezelése a fájdalmai miatt, majd hónap végén megérkezett a pontos diagnózis: Ewing - szarkóma. A teljes bal combcsontjában van a daganat, ami a medencéje felé terjed.

Lili nagyon nehezen viseli a kemoterápiás kezeléseket, ami rengeteg mellékhatást okoz nála, negyven kilóról huszonhétre fogyott. Rendszeres kezeléseket Lili Debrecenben kapja, jelenleg túl vagyunk 13 kemoterápián és 100 sugárkezelésen.

Elkezdtük kialakítani az úgynevezett „steril szobát”, hogy minden készen legyen, ha sor kerül a műtétre. Teljesen felújítottuk, kicseréltük a padlózatot, új bútort vettünk, hogy minden megfelelő legyen. Ezzel anyagilag teljesen le is nulláztuk magunkat.

2020.01.13.: Lilinek megtörtént a kivizsgálása! Debrecenben volt a képalkotó vizsgálat, ami kimutatta, hogy a csontjának egy kisebb része elkezdett felszívódni a műtött területen emiatt az egyik csavar elkezdett kilazulni!

A Budapesti vizsgálat után a doktor azt javasolta, hogy tartsák szemmel, mert ha ez a csont felszívódási terület növekszik, az a betegség visszatérését jelenti. Nagyon erős fájdalmai vannak emiatt egy erős fájdalomcsillapítót írtak fel neki Contramal a neve! Ez valamelyest segít a fájdalmain de egyúttal nagyon el is bódítja. Így egyelőre várnunk kell minden más tervezett kezeléssel! Újra mankóval vagy tolószékkel tud csak közlekedni!

Debrecenbe heti egy két alkalommal kell mennünk, ha nem lázas Budapestre pedig minden harmadik héten.

Párommal Lilin kívül 2 kiskorú gyermeket nevelünk, illetve szintén beteg anyósomról gondoskodunk. A két kisebb gyermekünk 4 illetve 2 évesek. Kislányommal én vagyok kórházban, párom pedig az itthoni feladatokat látja el, így dolgozni ő sem tud, így elég nehéz az anyagi helyzetünk.

A kórházi benntartózkodások idejére kérünk segítséget, hiszen több kórházban fog történni Lili kezelése. Jelenleg Debrecenben vagyunk, a műtét Budapesten lesz. A gyógyszerek, a speciális tápszerek 25 ezer forintba kerülnek havonta. Lelkileg és anyagilag is nagyon nehéz időszakot élünk meg, köszönjük, ha anyagilag támogatják családunkat.

Sajnos anyagi kiadásaink az 1 év alatt jelentősen megnőttek, utazások, gyógyszerek megvásárlása, kórházban való tartózkodás, Budapesti kontroll vizsgálatok, ezért bármilyen segítséget szívesen fogadunk, kérem, támogassák gyermekem gyógyulását, hálás szívvel fogadunk minden segítséget! (Édesanyja levele, 2020.01.13.)

LILIT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Ha segíteni szeretne egy telefonhívással az ADHATVONAL SEGÍTSÉGÉVEL, amely 500.-Ft, csak két gömb fagyi ára!

Telefon: hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód! Köszönjük!

Közlemény: Lili 788

Hajdúhadházra is eljutott a segítség Sanyikának

2020. Január 17. Péntek

A súlyos betegséggel küzdő Sanyika nyolc éves és szerény körülmények között nevelkedik kilenc testvérével.