Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Dorka küzdelme a leukémiával!

Dorka 719

Küzdelmünk 2012-ben kezdődött,amikor Dorka 2 évesen leukémiás lett. Egy éves kemoterápia alatt agyhártyagyulladást is kapott, intenzív osztályra került emiatt, majd csontosodás indult el az izomzatában!

 

Később VP söntöt építettek be a koponyájába, de végül sikerült felépülnie és remisszióba lépett a betegsége.

Előzmények: 2017 januárjában visszatért betegsége, újabb kemoterápiás kezelések következtek, de mivel nem voltak hatásosak, így 2017.09.27-én csontvelőátültetésre került sor Budapesten a Szent László kórházban. Donora a 16 éves bátyja, Gábor volt. A transzplantációt a sejtek harca követte, így kortikoszteroidokat kapott, melynek következménye magas vércukorszint lett, ezért hosszú időn keresztül inzulint is kapott szigorú diéta mellett. Hasmenés, infúziós táplálás, baktériumos fertőzések következtek a vizeletben, ezért sokáig a kórházban tartózkodtunk.

Több mint fél év után jöhettünk haza Vajdaságba, ahonnan most 10-14 naponta járunk vissza kontroll vizsgálatokra. Az utazás 5-6 óráig tart, ami nagyon fárasztó még Dorkának, főleg a csontosodása (kalcifikáció) miatt, ami igen megnehezíti a mozgását.


Itthon nagyon óvakodnia kell a fertőzésektől, steril körülményeket biztosítunk a számára, nem mehet közösségbe és ezt lelkileg nagyon nehéz elviselnie ennyi kórházi bezártság után.
Gyógyszereket folyamatosan szed, mégis megerősödnek a vizeletben lévő baktériumok, melyek fájdalmas, csípős tünetet adnak.

2018.09.22.:

Kéthetente járunk kontroll vizsgálatokra, vérvételre. Csontvelővétele a héten volt Dorkának,a transzplantáció egy éves ellenőrzése miatt. Mivel súlyos rohama is volt a kemoterápia alatt, így neurológus vizsgálja folyamatosan, rendszerint EEG felvételt készítve. A csontosodás miatt ortopédvizsgálat, majd pedig rehabilitáció fog következni az izomzat erősítése és a mozgás könnyítése céljából. A védőoltásokat is most kezdte felvenni, tehát teljesen védtelen még a betegségekkel szemben.

2019.01.02.: Kéthetente járunk még mindig Pestre több száz kilométert megtéve. Csontvelővétele lesz a jövő héten, rendszeresen követik vérvétellel is a gyógyulását a transzplantáció óta.

A védőoltásokat is ott kapja, új oltási terv alapján. Alvásmegvonásos eeg eredménye sajnos nem lett jó, mert epilepsziás tüneteket mutat. Most mágneses rezonancián kell a koponyát megnézni, hogy mennyire sérült az agya a rohama alatt és várható-e görcsölés. Így az epilepszia gyógyszert továbbra is folyamatosan szedi. Most tehát az mr felvételt rendezzük, amivel a koponyájába beépített söntöt is ellenőrizni tudják. Ezt évente ismételni kell és egy idegsebész szakorvosnak követni az állapotát!

Tehát a csontvelőtranszplantáció után az időközben kialakult számos más betegséget kell most orvosolnunk, hogy elfogadható élete legyen a kislányunknak. Mindez rengeteg időt, energiát, várakozást igényel és a folyamatos utazás nagyon megterheli családunkat anyagilag!

Bármilyen segítséget nagyon nagy köszönettel fogadunk, ami megkönnyítheti jelenlegi nehéz helyzetünket!

(Édesanyja levele, 2019.01.02.)


DORKÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!


FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

Segíteni szeretnék adóm 1%-ával


Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Dorka 719
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2019-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2019. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?


1.Ha magánszemély, ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, akkor 2019. május 20-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak és rendelkezhet adója 1+1%-áról.Adószámunk:18557071-1-09

2. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti adó 1% rendelkező nyilatkozatát már most! Már elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket.
A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be.

Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Május 20-ig tud így segíteni a beteg gyermekeken!

(Adóbevallása 2019. március 15-töl lesz elérhető ügyfélkapun keresztül!)


3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 
adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2019. május 20-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Ügyfélkapuja van? Adója 1%-át ajánlja fel elektronikusan!

2019. Február 12. Kedd

Elérhető az adó 1+1% felajánlása azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!

Teljes cikk olvasása

Május 20: Adó 1% felajánlása

Facebook