Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Dorka küzdelme a leukémiával!

Dorka 719

Küzdelmünk 2012-ben kezdődött,amikor Dorka 2 évesen leukémiás lett. Egy éves kemoterápia alatt agyhártyagyulladást is kapott, intenzív osztályra került emiatt, majd csontosodás indult el az izomzatában!

 

Később VP söntöt építettek be a koponyájába, de végül sikerült felépülnie és remisszióba lépett a betegsége.

Előzmények: 2017 januárjában visszatért betegsége, újabb kemoterápiás kezelések következtek, de mivel nem voltak hatásosak, így 2017.09.27-én csontvelőátültetésre került sor Budapesten a Szent László kórházban. Donora a 16 éves bátyja, Gábor volt. A transzplantációt a sejtek harca követte, így kortikoszteroidokat kapott, melynek következménye magas vércukorszint lett, ezért hosszú időn keresztül inzulint is kapott szigorú diéta mellett. Hasmenés, infúziós táplálás, baktériumos fertőzések következtek a vizeletben, ezért sokáig a kórházban tartózkodtunk.

Több mint fél év után jöhettünk haza Vajdaságba, ahonnan most 10-14 naponta járunk vissza kontroll vizsgálatokra. Az utazás 5-6 óráig tart, ami nagyon fárasztó még Dorkának, főleg a csontosodása (kalcifikáció) miatt, ami igen megnehezíti a mozgását.


Itthon nagyon óvakodnia kell a fertőzésektől, steril körülményeket biztosítunk a számára, nem mehet közösségbe és ezt lelkileg nagyon nehéz elviselnie ennyi kórházi bezártság után.
Gyógyszereket folyamatosan szed, mégis megerősödnek a vizeletben lévő baktériumok, melyek fájdalmas, csípős tünetet adnak.

2018.09.22.:

Kéthetente járunk kontroll vizsgálatokra, vérvételre. Csontvelővétele a héten volt Dorkának,a transzplantáció egy éves ellenőrzése miatt. Mivel súlyos rohama is volt a kemoterápia alatt, így neurológus vizsgálja folyamatosan, rendszerint EEG felvételt készítve. A csontosodás miatt ortopédvizsgálat, majd pedig rehabilitáció fog következni az izomzat erősítése és a mozgás könnyítése céljából. A védőoltásokat is most kezdte felvenni, tehát teljesen védtelen még a betegségekkel szemben.

2019.01.02.: Kéthetente járunk még mindig Pestre több száz kilométert megtéve. Csontvelővétele lesz a jövő héten, rendszeresen követik vérvétellel is a gyógyulását a transzplantáció óta.

A védőoltásokat is ott kapja, új oltási terv alapján. Alvásmegvonásos eeg eredménye sajnos nem lett jó, mert epilepsziás tüneteket mutat. Most mágneses rezonancián kell a koponyát megnézni, hogy mennyire sérült az agya a rohama alatt és várható-e görcsölés. Így az epilepszia gyógyszert továbbra is folyamatosan szedi. Most tehát az mr felvételt rendezzük, amivel a koponyájába beépített söntöt is ellenőrizni tudják. Ezt évente ismételni kell és egy idegsebész szakorvosnak követni az állapotát!

Tehát a csontvelőtranszplantáció után az időközben kialakult számos más betegséget kell most orvosolnunk, hogy elfogadható élete legyen a kislányunknak. Mindez rengeteg időt, energiát, várakozást igényel és a folyamatos utazás nagyon megterheli családunkat anyagilag!

Bármilyen segítséget nagyon nagy köszönettel fogadunk, ami megkönnyítheti jelenlegi nehéz helyzetünket!

(Édesanyja levele, 2019.01.02.)


DORKÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!


FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

Segíteni szeretnék adóm 1%-ával


Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Dorka 719
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2019-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2019. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?


1.Ha magánszemély, ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, akkor 2019. május 20-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak és rendelkezhet adója 1+1%-áról.Adószámunk:18557071-1-09

2. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti adó 1% rendelkező nyilatkozatát már most! Már elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket.
A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be.

Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Május 20-ig tud így segíteni a beteg gyermekeken!

(Adóbevallása 2019. március 15-töl lesz elérhető ügyfélkapun keresztül!)


3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 
adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2019. május 20-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Adóbevallása az ügyfélkapun elérhető! Látta már?

2019. Április 22. Hétfő

Elérhetőek az adóbevallás tervezetek azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!

Teljes cikk olvasása

Május 20: Adó 1% felajánlása

Facebook