Níla másodjára sem adja fel, újra küzd a rákkal!

Níla 561

Nílánál 2013-ban diagnosztizáltak 3. stádiumú Wilms tumort. Hosszú és fájdalmas kezelések vártak rá, kemoterápia, 8 órás komplikált műtét a terjeszkedő tumor miatt, majd párhuzamosan kapott besugárzást is a kemoterápia mellé.

3 évvel a kezelések befejezése után, erős fájdalmat érzett a bal csípőjében, s 2 napra le is bénult. Elsőre izomgyulladásra mondott betegségből egy véletlen vérvétel során kiderült, hogy Leukémiás lett Níla.

Níla kezelése folyamatosan tart, 5 éve megkeseríti életét a betegség! 2017. novembere óta a második rákkal küzd, jelenleg Akut Lymfoblastos Leukémiában szenved, azon belül is Philadelphia Positive.

Az első betegsége is nagyon nehéz volt, mert rengeteg kemóra, műtétre, s besugárzásra is szükség volt, most pedig egyetlen esélye a csontvelő transzplantáció volt, ami kezdetben sajnos nem volt elérhető, mert sokáig nem reagált kislányom a kezelésekre, azonban tavaly nyáron sikeresen megkapta az új idegen donoros csontvelőt gyermekem.

Nagyon nehéz, fájdalmas küzdelmei vannak, nagyon erős hasgörcsök, fél éven át tartó hasmenés, bőr sebek, alultápláltság miatt gyomorszonda vetődött fel, 24 órás fájdalomcsillapítókat kapott, azon belül morfiumot! A szívét sajnos megterhelte a rengeteg kemoterápia, ami miatt szívgyógyszert szed, hogy segítsen a megfelelő pumpálásban, mert olyan, mintha megállás nélkül futna, s ezt nem bírja.

Jelenleg vérképe erősödésére várnak az orvosok, mert bár a transzplantáció megtörtént, újabb kemoterápiára van szüksége, amit altatásban közvetlenül a gerincvelőbe juttatnak! Valamint szeme pupillájának változása miatt felvetődött a rák bekerülése a központi idegrendszerbe, az agyba, amit vizsgálnak.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mindennemű támogatást elfogadunk Níla részére, mivel sajnos nehéz anyagi helyzetben élünk,s már a mindennapi utazási költségeket is egyre nehezebben bírjuk.
Nagyon szépen megköszönnénk támogatásukat!
(Édesapja levele, 2019.01.02.)

NÍLÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

Közlemény: Níla 561

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2019. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2019. május 20-ig. Adószámunk: 18557071-1-09

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be. Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 19-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 15.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Adóbevallás 2019: itt vannak a legfontosabb tudnivalók!

2019. Január 21. Hétfő

Összefoglaltuk az adóbevallási határidőket és a legfontosabb tudnivalókat, így minden információt itt egy helyen megtudhat!