Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Csabikának kiújult a betegsége! Daganattal műtötték!

Csaba 657

Csabika kórházban, kiújult a betegsége, újra daganatos. Megkezdték a kemoterápiás kezelését és műtétre volt szükség!

 

Előzmények: 2015. decemberében gyermekemet felfázás gyanújával kezelte gyermekorvosunk. A fájdalomcsillapítók és az antibiotikum átmenetileg megszüntette, elnyomta az erős deréktáji fájdalmat.

2016. január 1-én erősödő fájdalmak jelentkeztek, ezért Debrecenbe a gyermek sürgősségire vittük. Az ultrahangon a jobb oldali mellékvesén láttak elváltozást. Január 4-én átkerültünk a gyermekklinika Hematológiai osztályára. Járni ekkor már az erős fájdalmaktól nem tudott. Lázát is nehezen tudták csillapítani.

Január 13-án, sikeres műtéten esett át, eltávolították a daganatot, amely 4x3,5 cm volt, és a jobb oldali mellékvesét. Ugyanekkor csontvelő biopsziája is volt. Ez után az MR vizsgálat kimutatta, hogy rákos áttétek vannak a csigolyán, és a csontvelőbe, Neuroblastoma 4. stádiumába sorolták.

2016. január 19-én megkezdték a protokoll szerinti kemoterápiás kezelést. A kezelések nagyon legyengítették, sokat volt rosszul, ez által sokat fogyott. A 4 hónapot szinte végig a debreceni klinika hematológiai osztályán töltöttük. A család valamely tagja minden nap meglátogatott, segített minket.

2016. április 11-én kerültünk Budapestre a Szent László Kórház Őssejt transzplantációs osztályára. Május 27-én sikeresen túlestünk a saját őssejt transzplantáción, majd június 23-án otthonába bocsájtották. Házunkban steril szobát alakítottunk ki. Gyermekemet az utolsó kezelések, a hosszú bezártság már lelkileg is nagyon megviselték.

2017. január:
Otthon szedhető gyógyszeres kezelése volt. Csaba sok tápszert és étrend kiegészítőt, vitamint fogyaszt. Pszichológus foglalkozik vele. Ezeket a költségeket mind a családunk állja. Rendszeresen járunk kontrollra, így az utazás nagyon sokba kerül! A steril szobát már elhagyhatta de közösségbe még nem járhat. A családban egy 8 éves autizmus spektrum zavarú normál iskolába járó gyermek is van.

Az elmúlt időszak mind lelkileg, mind anyagilag rendkívül megterhelő volt. Én a munkából 1 éve teljesen kiestem, Csabával végig ott voltam a kórházban és otthon is én ápolom. Férjem kisegítő munkabért kap. A sok utazás a vizsgálatokra, a gyógyszerek, és a kiegészítő tápszerek, a sok-sok tisztító és fertőtlenítő szerek, nagyon sok kiadás!

2017. május:

Csabika közösségbe még mindig nem jár. Így én az édesanyja vagyok vele itthon. nekem már nem jár sem táppénz sem más ellátmányok így a családi pótlék és az adományok segítik a minden napjainkat. Szombaton van az 1 éves évfordulója a csontvelő transzplantációnak. Az elmúlt időszakban sokat betegeskedett: 2 hétig minden nap a debreceni Hematológián voltunk kivizsgálásokon. Ízületi fájdalmak jelentkeztek nála és sokat lázasodott. úgy tűnik minden kis vírus ledönti a lábáról. Most is kezelés alatt áll. Sok vitamin pótlásra és az immunrendszer erősítésére van még szüksége.

2017. június 19.: Csabika újra kórházban.
Február óta vannak ízületi panaszai. Esett a hemoglobin folyamatosan magas a Crp.
Májusban vettek csontvelő biposziát, mely rendben volt de a panaszok nem szűntek.
Június 10.-én reggel egy púp lett a fején, mivel a fejét nem verte be, ezért azonnal a debreceni hematologiára rohantunk, ahol ultrahang volt és vérvétel. Aggodalmunk leírhatatlan, azóta volt MR, Ct és biopszia a fejen lévő pukliból és a csípő csontból is.

Biopszia kimutatta, hogy daganat (neuroblastoma) a pukli. A többi képalkotó áttéteket mutatott több helyen. Június 19.-én megkezdték kemoterápiás kezelését.

2017. 06. 25.én járt le az első kemoterápia. 26.-án megkapta az izotóp anyagot a Mbig scanhez ami 29.-én volt. Közben 27.-én elkezdett erős hasi fájása lenni, ezért 28.-án sürgős műtétet hajtottak végre rajta. Begyulladt a vastagbél és a vakbél, melyet el is távolítottak.
Intenzív osztályon voltunk július 4.-éig. Onnan a hematológiára kerültünk vissza.

2017.09.18.:
Csabikának majdnem 1 hónapot állt a kezelése. 3 hete volt MRI vizsgálat, amin látszik hogy sokat húzódott a daganat, így az orvosaink a 3. blokk után leállították a kezelést, hogy jöjjön helyre a vérképe és lehessen műteni. Közben nagyon várták már hogy Bécsből jöjjön válasz, hogy fogadnák -e, de sajnos semmi válasz nem érkezett még, ezért elkezdték a 4. TVD blokkot.

2017.10.11.: Csabát daganattal műtötték!

Férjemet elengedték a munkahelyéről, hogy velünk és a nyári szünetet töltő nagy tesóval lehessen, de fizetést így nem kapott. A család ahogy tud összefog, de nagyon nehéz időszakot élünk át.
Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk. (Édesanyja levele, 2018.01.29.)

CSABÁT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!


FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

IDE KATTINTVA


ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Csaba 657
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2018-ban is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2018. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?

A civilszervezetek számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek.

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2018. február 26-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2018. május 22-ig. Adószámunk: 18557071-1-09

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be. Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 19-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 15.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 17EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2018. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2018. május 22-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Egymillióan már megtették - Ön visszaszólt a NAV-nak?

2018. Március 22. Csütörtök

A NAV által elkészített szja-bevallási tervezet március 5-étől elérhető, a bevallásokra egymillión már ránéztek.

Teljes cikk olvasása

Május 22: Adó 1% felajánlása

Facebook