Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Ábel küzdelme a leukémiával-harc a gyógyulásáért!

Ábel 666

2016. április 22-én, védőnői ellenőrzésre mentünk ahol az orvos Ábel pocakjának bal oldalán kis kitüremkedést tapintott. Arra kért menjünk már egy ultrahang vizsgálatra.

 

Másnap lépmegnagyobbodás után, sajnos leukémiát is diagnosztizáltak nála, amelynek egy nagyon ritka módozatával állunk szemben, ami meglehetősen kevés esetet produkált eddig Magyarországon, ennek az is lehet az oka, hogy Ábel édesapja Ghánai!

A csontvelő mintából kiderült, hogy Ábel kis szervezetének a betegség legveszélyesebb fajtájával, az Acut Myeloid Leukémiával kell megküzdenie. Az orvosok azt is megállapították, hogy rákos sejtek 61%-ban vannak jelen a csontvelőjében.

Ábelnek kemoterápiás kezelést kell kapnia, a csontvelő biopszia mutatja majd meg, hogy ez hatásos-e. Amennyiben a kezelés nem hoz eredményt, illetve a citogenetikai vizsgálat genetikai rendellenességet állapít meg, az orvosok tájékoztatása szerint csontvelő transzplantációra lesz szükség.

Kisfiam kezelése intenzív 2 év, amelyben van 5 kemoterápia, ami minimum hat hónap folyamatos kórházi bent lét ez után következő időszakban havonta négy napos kezelés van. Most jelen pillanatban már jó isten segítségével túl vagyunk a hat hónapon és elkezdtük a fenntartó kezelést.

Most a legfontosabb hogy, a kemoterápiás kezeléstől legyengült szervezetét meg kell óvni a fertőzésektől, betegségektől. Ezért fokozottan figyelni kell, a higiéniára, az egészséges táplálkozásra és megfelelő öltözködésre. Természetesen ehhez igyekszünk megteremteni az anyagi feltételeket, ami nagyon nehéz!

2017.07.10.: Folyamatosan járunk kórházba, minden hónapban megviseli a kezelés. Nagyon félünk, mert kisfiamnak az egyik kemoterápia után visszatérő mellékhatás alakult ki, a clostridium baktérium. Ezt próbáljuk elkerülni, ezért vigyázni kell ne legyünk betegek, ne kelljen antibiotikumot kapni, mert abban a pillanatban jön a baktérium.

2017.10.24.: Ábel küzdelme leukémiával 2016.04.23-án kezdődött, azóta folyamatos kórházi kezelés alatt állt. Most kicsit várnunk kell. Három hónap múlva lesz a csontvelő biopszia ami kimutatja milyen hatással volt a kicsi testének a terápia. Nagyon reménykedünk és bízunk, hogy jó eredményeket kapunk.

Ábel jelenlegi állapota sajnos kicsit gyenge. Most sajnos már másodszor rövid időn belül beteg. Kisfiam szervezetében az egyik kemoterápia mellékhatása clostridium baktérium kialakulását eredményezte. Ami most is jelentkezett, így most épp annak leküzdése a feladat jelen pillanatban. Ez a baktérium hasmenéssel, hányással jár ezért gyenge kicsi szervezete, ezért étvágya jelenleg sincs!

A küzdelmet egy percre sem adjuk fel, Ábelnek meg kell gyógyulnia. Mivel mindennel lemaradtunk, nemrég tanultunk meg menni és kezdünk beszélni is.


2018.02.19.:
Debrecenből hazafelé a kontroll vizsgálatból lerobbant az autónk, hirtelen kellet fékezni mert megálltak előttünk, így hogy ne rohanjak beléjük oldalra húztam a kormányt, belementünk egy árokba nem lett semmi bajunk de a fékcső és a benzincső megsérült így tréner hozott haza minket. Nehéz napunk volt, egy régi kocsi de nekünk nagy szükség van rá nélküle nehéz helyzetben vagyunk. Eddigi rossz anyagi körülményeinket az még súlyosbítja, hogy tréner nagyon sokba került, kis tartalékunk oda.
Miből csináltatjuk meg az autót az jó kérdés, mert elsőre
70.000.- forintos javítást mondtak, de a végét nem tudni. Ábel állapota kielégítő a csontvelő biopszia eredmény negatív rendszeres kontrollra járunk. A következő feladatunk a védőoltások pótlása, mert Ábel 8 hónaposan lett beteg így szinte minden kimaradt. 2 oltásért fizetni kell majd ami 20-20 ezer forint lesz, dehogy miből még nem tudom.

A családunk sajnos nagyon rossz anyagi helyzetben van, Ábelt élettársammal nevelem, de sajnos csak nekem van jövedelmem GYED-en vagyok. Párom, mivel Ghánai származású jelen pillanatban alkalmi munkát vállal, jövedelmünk kiegészítése érdekében.Anyagi helyzetünket még súlyosbítja, hogy beteg édesapámat is mi gondozzuk.

Tisztelettel kérem, akinek lehetősége van, segítse kisfiam gyógyulását.
Bármilyen támogatás nagyon nagy segítséget jelent számunkra.

(Édesanyja levele, 2018.02.19.)

ÁBELT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT A CSALÁD KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.
Támogatási lehetőségek lentebb találhatók!


FIGYELEM! Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítjuk! KÖSZÖNJÜK A CSALÁD TÁMOGATÁSÁT!

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával: IDE KATTINTVA


Segíteni szeretnék adóm 1%-ával

Szeretne segíteni?

Több támogatási lehetőség közül is választhat.
Megtalálja a számára legkényelmesebb módot a segítségnyújtáshoz.

 • OTP-s online adományozás

  Adományozáshoz kérjük kattintson ide Adományozok most!
 • Banki átutalás

  Bank: Erste Bank
  Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
  Közlemény: Ábel 666
 • PayPal támogatás

  PayPal támogatáshoz kérjük kattintson a gombra  
 • Támogatás postai csekken

  Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  4032 Debrecen, Cívis u. 5. 3/28.
 • Adó 1% felajánlás

  Adószámunk: 18557071-1-09

  Segíteni szeretnék adóm 1%-ával
Kérjük 2018-ban is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását!

1.Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:


2. Tegye kis borítékba és írja rá az Ön nevét, bejelentet lakcímét, adóazonosító jelét, majd a lezárt borítékot a ragasztás mentén keresztezve írja alá, hogy a rendelkezése érvényes legyen.
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2018. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!


Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18557071-1-09

Köszönjük, hogy adója 1 százalékával támogatja a beteg gyermekek gyógyulását!

Mit kell tennie?

A civilszervezetek számára az adófizetők a jövedelemadó egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek.

1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2018. február 26-ig adhatja le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2018. május 22-ig. Adószámunk: 18557071-1-09

2. Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be. Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat. Fontos! Március 15-től lesz elérhető!

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 19-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 15.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 17EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2018. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Kérjük, írja be a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18557071-1-09 Köszönjük!

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett a jövedelemadó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést; egészen 2018. május 22-ig. ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a korábbi években megszokott módon, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (amelyet a ragasztást keresztezve aláírni szükséges) postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Üzenj neki, szólj hozzá!

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Adó 1% felajnálás

18557071-1-09
Kérjük nézze meg, hogyan segít adója 1%-ával!

Megnézem

Legfrissebb hírünk

Citera felajánlással Lázárka gyógyulásáért

2018. Február 20. Kedd

2018-ban Soós János úr megkereste a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, hogy 2 db általa készített „Népi Iparművészeti Alkotásnak” minősített hangszert felajánl egy a honlapon a „Támogatható gyermekek” rovatban lévő egyik beteg gyermek segítésére.

Teljes cikk olvasása

Május 22: Adó 1% felajánlása

Facebook