Gergő agydaganattal küzd! Segíts!

Gergő 649

2015 nyarán jelentkeztek a betegség tünetei a most 7 éves Gergőn. Fájt a pocakja, reggelenként hányt, a járása is fura volt. A háziorvos beutalta a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára. A sürgősségiről hamarosan a neurológiai osztályra került, hogy kivizsgálják.

MR-vizsgálat után közölte a doktornő, hogy agydaganata van Gergőnek, azonnal meg kellett műteni. A szövettan kimutatta, hogy rosszindulatú a daganat. Kemoterápiát kapott, majd kiderült, hogy áttétek is vannak végig a gerincoszlopán. Megkezdtük a sugárterápiát, tavaly októberben újra meg kellett műteni, mert ismét fájt a feje, hányt. Túl sok agyvizet termelt a fejecskéje, csövekkel kellett elvezetni.

A kemoterápia folytatódott, még áprilisban is kaptunk kezeléseket. Az MR szerint tünetmentes, de bármikor kiújulhat a daganat, ezért őssejt beültetésre volt szükség. 2016. június 02-án a szent László kórházban megtörtént az őssejt beültetés. Az elején nagyon nehezen viselte, de aztán javulás következett be, ezért június 25-én haza engedték.

2017. februárban kezdte a védőoltásokat megkapni, folyamatos megfigyelésen van, mert még cisztája van. Közösségbe továbbra se mehet, gyógytornászra van szükség, de nagyon nehéz megoldani, mert óránként 6000 forint kerül.

Az orvosok szerint Gergő lábát műteni nem lehet, a sorvadás visszafordíthatatlan, ezért az ínszalagok nyújtását kezdték el nála márciusban.

2017. május: Söntjét az idegsebész kikapcsolta, továbbra is jelen van a ciszta, ezért fokozott megfigyelést igényel.

2017. július: Pécs-Gergő kontrollra érkezik a kórházba, reggeli száraz köhögései miatt teljes laborvizsgálatot kértek számára, állapota miatt továbbra is fokozott ellenőrzést igényel.

2017. szeptember: Az egyik védőoltásra nem reagál a szervezete, ezért az orvosok Bécsből kértek segítséget, hogy mi lehet az oka. Testén foltok jelentek meg, ezért allergológus konzultációra van szükség.

A családi pótlékból és gyesből és gyerektartásból nevelem a három gyermekem egyedül. Gergő mellett van még két lányom van. A második lányom is tartósan beteg és ő vele is sűrűn kórházi ellenőrzésre kell járnunk, mivel vesebeteg és epilepsziás.

Bármilyen segítséget szívesen elfogadunk, mivel nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk. A védőoltások több tízezer forintba kerülnek fiamnak, ami számunkra hatalmas kiadás! (Édesanyja levele, 2017.09.05.)

GERGŐT ÖN IS KÖZVETLENÜL TÁMOGATHATJA, HOGY A BETEGSÉG ÁLTAL MEGNÖVEKEDETT KIADÁSOKAT AZ ÉDESANYJA KÖNNYEBBEN TUDJA ELŐTEREMTENI.

Kis adomány-nagy segítség, az adományvonalon keresztül!
Támogasson jó ügyet egy telefonhívással vagy sms küldésével:

1 SMS vagy telefonhívás= 250 FORINT TÁMOGATÁS A RÁKOS BETEG GYERMEKEKNEK!
TELEFON: Kérjük, hívja a 13600-at majd a gépi hang után 71-es kód!

Köszönjük!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Közlemény: Gergő 649

2017-Köszönet, az adó 1%-át felajánlóknak

2017. Szeptember 19. Kedd

Köszönet, annak a 6768 felajánlónak, akik 2017-ben gondoltak a kis betegekre a jövedelemadó bevalláskor adójuk 1%-ával, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt választották.