Hogyan segítünk?

A közvetítésünkkel adható támogatások forrása!

Az alapítványi támogatások legnagyobb forrása a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásai, valamint az adományok és pályázatok! Mindezeknek köszönhetően az ország minden Gyermek-onkológiai Centrumában kezelt leukémiás és daganatos gyermekek részére tudunk segítséget nyújtani.

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

IDE KATTINTVA

Mire költjük a támogatásokat?

Szociális alapú segély

Magyarország minden centrumában kezelt leukémiás és daganatos beteg gyermek részére nyújtunk támogatást, amelyet szülői kérelem kell, hogy megelőzzön. Ez alapján tud dönteni a kuratórium a segély összegéről! A kérelemből tudjuk meg, hogy a gyermeket a szülő egyedül neveli-e vagy családban. A családban hány kiskorú gyermeket nevelnek, milyen a szociális helyzetük és mennyi a család jövedelme. Orvosi zárójelentés másolatával kell a gyermek betegségét igazolni, valamint a jövedelmekről is kérünk másolatot.
Ezek ismeretében határozza meg a kuratórium az egyszeri segély összegét, amelyről levélben értesítjük a családot. Adatlapokat is küldünk, amelyek kitöltésével pl. engedélyezi a szülő az alapítvány részére az adattárolást. A segély kifizetése a számlák beérkezése után történik, amikor a megítélt segély teljes összegét fizetjük ki.

Élelmiszer segély

Bolthálózatokkal való együttműködésünknek köszönhetően rendszeresen tudunk élelmiszer csomagokat összeállítani. Ezeket a csomagokat juttatjuk el a beteg gyermekeket nevelő családokhoz, szem előtt tartva az ismert szociális helyzetüket. A debreceni klinikán bent fekvő gyermekek részére rendszeresen adunk át élelmiszer és higiéniai szereket tartalmazó csomagot. Foglalkozások alakalmával is van lehetőség a kezelés alatt lévő beteg gyermekeknek üdítőt és rágcsálni valókat fogyasztaniuk.

Csontvelő-transzplantáció utáni segítség

Csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek részére a családoknak biztosítani kell az otthoni steril körülményeket, amelyhez a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az orvosok által javasolt egyszer használatos eszközöket, fertőtlenítő és tisztítószereket biztosítja. Mind a két centrumban folyamatosan kapják meg a „STERILCSOMAGOT” a családok!

Gyermek-hematológiai osztályok támogatása

Segítjük a gyermek-hematológiai osztályok komfortosabbá tételét, akár bútorok beszerzésével, vagy TV, videó, DVD lejátszók biztosításával. A nélkülözhetetlen egyszer használatos eszközök beszerzésében is részt veszünk.

Műszerek beszerzése

A mindennapos kezelések elengedhetetlen feltétel az osztály műszerezettsége. A minél eredményesebb gyógyulási esélyeket növelik a modern, a kornak megfelelő műszerek. Ezek az eszközök sokszor igen drágák, de az alapítványi források a támogatásszervezés a pályázatok segítségével van lehetőségünk ezeket a műszereket beszerezni. A laborban használatos 1.000.- forintos eszköztől kezdve a 18 millió forintos ultrahang vizsgálóig nagyon sok műszer beszerzésében tudtunk már segíteni az ország centrumaiban.

Rendezvények, foglalkozások

Az alapítvány munkatársaival és a segítőivel együtt Debrecenben rendszeresen tartunk kézműves foglalkozást az osztályon fekvő gyermekek részére.

Ünnepek alkalmából (Farsang, Húsvét, Gyermeknap, Mikulás, Karácsony) a most beteg és már gyógyult gyermekek, testvéreik és szüleik részvételével szervezünk műsorral, játékkal, kézművessel, sporttal és ajándékozással egybekötött napot.

Családok részére kirándulást is szervezünk a támogatóknak köszönhetően! Ezeken az eseményeken a gyógyításban résztvevők is jelen vannak, amikor kötetlenebbül tudnak a szülők beszélgetni az orvosokkal, ápolókkal, pszichológussal és dietetikus szakemberekkel.

Szakemberek támogatása, foglalkoztatása

Az ország minden Gyermek-onkológiai Centrumában, dolgoznak segítő szakemberek, köztük kórház pedagógusok, akik részére minden évben adunk át „háttéreszköz” támogatást, amely a papírtól kezdve a színes ceruzán át, ragasztót, ollót és még nagyon sok minden jelent. Ezek segítségével a mindennapokban a hosszú heteket és hónapokat a kórházban kezelt gyermekek részére tudják színesebbé tenni a napokat. A kapott könyv adományok egy részét is segítségükkel juttatjuk el a beteg gyermekekhez.
Debrecenben pszichológust foglalkoztatunk az osztályon és van amikor, gyógytornászt.
Támogatjuk a szakmai konferenciákra, továbbképzésekre való eljutást az orvosok és az osztályon dolgozó szakemberek részére.

Bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthona

Dr. Bakos-Tóth Márta által létre hozott intézmény, nem csak egy kirándulás élményével gazdagítja az oda eljutó családokat, hanem áldozatos szakmai munkájának köszönhetően a beteg gyermekek és családjaik terápiás felmérése és hosszú távú nyomon követése által egy komplex segítséghez jutnak. Egyedi és példaértékű ez a több évtizedes munka! Ezt az értéket hosszútávon kell megőrizni, átadni a felhalmozott tapasztalatokat a tudást, amelyet Márta néni hozott létre, ezt felismerve lehetőségeinkhez képest támogatjuk az ottani munkát és kérünk mindenkit, hogy ismerje meg és lehetőségéhez mérten segítsen!

Segítők koordinálása

Minden évben nagyon sokan jelentkeznek, hogy segíteni szeretnének! Ezekre az eseményekre fel kell készülnünk a háttérben, hiszen egy eseményt létre kell hozni, az azon való részvételt meg kell szervezni.
AutóShow részvétel (Soós Szabolcs és Bereczki Norbert)
Bábelőadás (Cibere meseszínház)

Balatonon vitorlázás Szőllősi Zoltán támogató szervezésében
Koncerten való ingyenes részvétel (Omega 50)
Balatonvilágosi Euro-Montex Panzió 10 napos üdülés biztosítása, teljes ellátással
Családi kirándulás 1 napos (Ópusztaszer, Tropicarium, Lázár Lovaspark, disznótor)
Debrecen Aquaticum Mediterán élményfürdőzés engedményesen
Egerben családok részére szállás és sportolási lehetőségek biztosítása Invest Apartmanok támogatásval
Egerben egyhetes családi élménytábor
Balatonfenyvesi táborozás költségeihez való hozzájárulás
Örökbe fogadás (Nyíregyházi állatpakban Mázli, Debrecen a Nagyerei Kultúrpakban, Szurikáta család)
Alapítvány „Kuckójában” (Tavaszváró, Családi napok)
Debrecenben anyaszálló berendezése
Debreceni klinikán „Onkológiai koncertsorozat” finanszírozása
Családok részére célzott adomány (tárgyi, pénz) gyűjtése, közvetítése
Együtt működések szervezés (Telefonkártya, 1788 adományvonal,
Gyűjtések indítása (Csokoládé, Cipős doboz akció, Üzenet a daru szárnyán)
Szóróanyag, molinó támogatásával
Déméter Ház létrehozásának és berendezésének és üzemeltetésének támogatása
Debreceni kirándulást szervezése az Egri Leukémiás Daganatos és Immunhiányos Gyermekekért Alapítvány által támogatott családok részére, és a Miskolci centrumban kezeltek részére
Könyv adományok,

Budapesten a Déméter Alapítvány: betegszállító gépkocsi üzemeltetésének támogatása, kézműves foglalkozás.

Budapesti Gyermeknapra való eljutás biztosítása a debreceni és miskolci centrumba kezelt beteg gyermekek részére
Szegeden kezelt beteg gyermekek Tropicariumban történő kirándulásának finanszírozása
Miskolci centrumban kezelt gyermekek egy hetes budapesti kirándulásának költségeinek fedezése több éven át, valamint egri egyhetes kirándulás támogatása
Debrecenben a Genetikai labor felszerelésének támogatása
Pécsen rehabilitációs szakemberek egyszeri támogatása
Bakó Team rendszeres sokrétű támogatása
Csomagok ingyenes eljuttatása centrumokba és családokhoz
Közé iskolásokkal és Egyetemistákkal való együttműködés
Társadalmi szervezetekkel való együttműködés
Sport Egyesületek támogatása
Bevásárló központokkal közös rendezvények, adományozás, információs tábla kihelyezés
Cégek természetbeni adományainak közvetítése
Médiák közös rendezvénye, támogatása pl. 1% hír
Rendezvények bevétele
Külföldi magyarok támogatása
Honlap fejlesztés, karbantartás

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

IDE KATTINTVA

Az általunk képviselt Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, a Gyermek-onkológiai centrumokban gyógyító orvosok a „LEGHASZNOSABB” – nak választották, a rákos gyermekekért Magyarországon létre jött civil szervezetek közül, amely eddigi munkánk erkölcsi elismerése a szakmától. Bővebben

Esély a gyógyulásra-adó 1%

2017. Március 25. Szombat

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: MEGGYÓGYULNI!
SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! Adószám: 18557071-1-09