Ügyfélkapuja van? Adója 1%-át ajánlja fel elektronikusan!

2019. Március 15. Péntek

Elérhető az adó 1+1% felajánlása azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján az erre a célra kialakított oldalon rendelkezhet adó 1+1%-áról, kérjük adója 1%-ával támogassa a Daganatos és Leukémiás beteg gyermekeket!

Adó 1+1% felajánlása ügyfélkapun keresztül: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA

Csak 1 perc! Mentsen életet! Mutatjuk mit kell tennie!

1. lépés: Bevallása mellett megtalálja az 1+1 %-os nyilatkozat ablakot, ahol a „nyilatkozom” gombra kattintva rendelkezhet adója 1%-áról, ezzel segítve a támogatásra szorulókat.

2. lépés: Az „azonosítás” gombra kattintva írja be személyes adatait, ha hozzájárul hogy a címadatokat átadhatják a kedvezményezett civil szervezet számára. Illetve tegyen pipát a hozzájárulok rublikába.

3. lépés: Töltse ki a Rendelkező Nyilatkozatot. A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket.

4. lépésben rendelkezzen +1%-áról egy technikai számmal rendelkező egyház számára.
5. lépés: Kattintson a „Mentés” gombra, de figyeljen oda, mert ez még nem azonos a nyilatkozat véglegesítésével!
6. lépés: Kattintson a „Beadás” gombra, ezzel nyilatkozatát sikeresen beküldte, más teendője nincs.

Adó 1+1% felajánlása és adóbevallás ellenörzése ügyfélkapun keresztül:

A rendelkezés menetéről készült képekkel illusztrált segédletét, itt megtalálja: IDE KATTINTVA

Amennyiben nincs ügyfélkapu regisztrációja, adója 1%-áról a következő módon rendelkezhet:

Kitöltési útmutató képekben: IDE KATTINTVA

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:

(Adóbevallása 2019. március 15-töl lesz elérhető ügyfélkapun keresztül!)

3. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 18-ig telefonon vagy elektronikus úton kérheti, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kéri március 18.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 18SZJA-EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2019. május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!