Már csak 5 nap van az adóbevallás határidejéig!

2017. Május 18. Csütörtök

A 2016-os jövedelmekről szóló adóbevallás 2017 évi beadási határideje jogszabály szerint május 20., ez egy szombati nap, a határidő így meghosszabbodik 2 nappal és módosul 2017. május 22-re.

FONTOS!

Kérjük 2017-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását! Adószámunk: 18557071-1-09

1. Ha egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2017. február 27-ig adhatta le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2017. május 22-ig.

2.
Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor a: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát.
A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket.
Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat.

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 16EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2017. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

3
. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 15-ig telefonon vagy elektronikus úton kérhette, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet.
Amennyiben nem kérte március 15.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

4. Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt, adóazonosító jelével ellátott, aláírt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Amennyiben ön ügyfélkapu regisztrációval rendelkezik, úgy március 15.-e óta elektronikusan is megtekintheti a NAV által elkészített adóbevallás tervezetét. Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat.

Ha nincs ügyfélkapu regisztrációja a következő lehetőségek közül választhat:

Kitöltési útmutató képekben: IDE KATTINTVA
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2017. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:

További képek

Már csak 5 nap van az adóbevallás határidejéig!  1
Már csak 5 nap van az adóbevallás határidejéig!  2
Már csak 5 nap van az adóbevallás határidejéig!  3

Szólj hozzá, mondd el véleményed!