Adóbevallását küldi meg a NAV! Jön az e-bevallás!

2019. Május 14. Kedd

A NAV idén külön kérés nélkül készítette el az emberek szja-bevallási tervezetét, amelyek március 14-től elektronikus formában is elérhetőek az ügyfélkapun keresztül.

Kérjük 2019-ben is rendelkezzen adója 1% -ával és segítse a daganatos és leukémiás beteg gyermekek gyógyulását! Adószámunk: 18557071-1-09

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján az erre a célra kialakított oldalon mindenki megnézheti a SZJA-bevallás tervezetét, ott ellenőrizheti és jóváhagyhatja, illetve adó 1+1%-áról is rendelkezhet. Adószámunk: 18557071-1-09

Ha önnek van ügyfélkapu regisztrációja, akkor a NAV honlapján akár most is jóváhagyhatja adóbevallását miután ellenőrizte helyesek-e az adatok, minden önt megillető kedvezmény érvényesítésre került-e. Természetesen adóbevallása során idén is lehetősége van adója 1+1%-áról rendelkezni.

Leírjuk lépésenként, hogy tudja jóváhagyni adóbevallását és hogyan rendelkezhet adó 1+1%-áról. Kérjük ne hagyja el az oldalt míg az útmutatást végig nem olvassa!

Adóbevallás jóváhagyása:

Lépjen be az erre kialakított elektronikus felületre a NAV honlapján keresztül ügyfélkapus regisztrációjával. A linket megtalálja lentebb!

Ahhoz hogy megnézze az adóbevallás részletei és jóváhagyja azt, kattintson az „átnézem” gombra. Láthatja tervezete egyenlegét, hogy ön visszaigényelhet, esetleg fizetendő adója van, vagy egyenlege nulla forint. „Teljes tervezet” feliratra kattintva megnézheti a részleteket. Ha ezek az adatok az ön nyilvántartásával megegyeznek, kattintson az „beadás” gombra.

Ezzel ön sikeresen benyújtott a 2018 évről szóló személyi jövedelemadó bevallását.

Ne feledkezzen meg adója 1+1%-ának felajánlásáról! Csak 1 perc! Mentsen életet!

1. lépés: Bevallása mellett megtalálja az 1+1 %-os nyilatkozat ablakot, ahol a „nyilatkozom” gombra kattintva rendelkezhet adója 1%-áról, ezzel segítve a támogatásra szorulókat.

2. lépés: Az „azonosítás” gombra kattintva írja be személyes adatait, ha hozzájárul hogy a címadatokat átadhatják a kedvezményezett civil szervezet számára. Illetve tegyen pipát a hozzájárulok rublikába.

3. lépés: Töltse ki a Rendelkező Nyilatkozatot. A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be.

4. lépésben rendelkezzen +1%-áról egy technikai számmal rendelkező egyház számára.
5. lépés: Kattintson a „Mentés” gombra, de figyeljen oda, mert ez még nem azonos a nyilatkozat véglegesítésével!
6. lépés: Kattintson a „Beadás” gombra, ezzel nyilatkozatát sikeresen beküldte, más teendője nincs.

NAV E-SZJA bevallását itt tekintheti meg:Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA

A rendelkezés menetéről készült képekkel illusztrált segédletét, itt megtalálja: IDE KATTINTVA

Amennyiben nincs ügyfélkapu regisztrációja, adója 1%-áról a következő módon rendelkezhet:

Kitöltési útmutató képekben: IDE KATTINTVA
3. Juttassa el könyvelőjéhez 2019. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!

Kérjük töltse le és nyomtassa ki adó 1%-os nyilatkozatát:

Szólj hozzá, mondd el véleményed!