Kérjük támogassa adója
1%-ával a
beteg gyermekek gyógyulását!
Adószám: 18557071-1-09

Hogyan segíthet?

OTP-s online adományozás
Bankkártyás adományozás!

Adó 1% támogatás
18557071-1-09

Azonnal szeretnék segíteni
PayPal támogatás

Bankszámlaszámunk
(Erste Bank)
11993001-02325172-10000001

1%-os nyilatkozat

Facebook

Hírek

Támogassuk gyógyulását!

Támogassuk gyógyulását! More Sharing Services
2012. November 16. Péntek

Bujdosó Máté 6 év után újrakezdte az alattomos betegsége elleni küzdelmét, amely nagyon megviseli. Máté aki 2 éve még a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány karácsonyi ünnepségén énekével segítette a kezelés alatt lévő gyermekeket jobb kedvre deríteni, most nagyon hosszú út vár rá, hogy újra egészséges lehessen! Túl van egy csontvelő transzplantáción, amely nagyon megviselte szervezetét, majd komplikációk következtében nagyon nehézzé vált gyógyulása.

 


Teljes cikk olvasása

Cibere Meseszínház előadása a leukémiás és daganatos beteg gyermekeknek

2012. November 15. Csütörtök

Kedves ismerősként üdvözölhettük a DE OEC Gyermekklinika hematológiai osztályán a hódmezővásárhelyi Cibere Meseszínházat. Második alkalommal jöttek el hozzánk és kedveskedtek a leukémiás és daganatos beteg gyermekeknek egy zenés előadással. A most előadott mese címe Móra Ferenc: Sohsevolt király bánata volt, amelybe bevonták a kis betegeket is, így ők is részesei lehettek a mesének, és együtt bábozhattak az előadókkal. A hangos nevetéstől csak úgy visszhangzott a váróterem, ami nem mindennapi egy olyan osztályon ahol súlyosan beteg gyermekeket kezelnek. Jó volt látni a vidám arcukat, hogy megfeledkeznek betegségükről és igazi kikapcsolódást nyújt számukra ez a színvonalas előadás.

 


Teljes cikk olvasása

Steril csomagok és ajándékok Budapestre

2012. November 13. Kedd

A budapesti Szent László kórházba juttattuk el már sokadszorra a csontvelő transzplantáción átesett gyermekekhez az orvosok javaslata által összeállított steril csomagokat. A doboz tartalma elengedhetetlen az otthoni csíramentes környezet biztosításához, hiszen az ilyen beavatkozáson átesett rákos gyermekek immunrendszere nagyon gyenge így, elengedhetetlen a mindennapos fertőtlenítés. A fertőtlenítőszerek, kesztyűk, lábzsákok, köpenyek nagy segítséget nyújtanak és hasznosak az érintett családok számára.

 


Teljes cikk olvasása

Megérkeztek az első cipős dobozokban az ajándékok!

2012. November 06. Kedd

Nagy örömünkre alapítványunkhoz megérkeztek az első cipős doboz adományok, amelyek olyan ajándékokkal vannak megtöltve, amik elviselhetőbbé tehetik a kis betegek számára a hosszú kórházi kezelések mindennapjait. pl: színes ceruza, kifestő, gyurma, gyöngyfűző, kártya, társás játék, különböző rajzeszközök vagy bármilyen más elképzelés szerinti kedves ajándék.

Külön köszönet, hogy a meglepetések mellé elküldték jókívánságukat, üzenetüket, rajzaikat ezzel is bátorítást adva és megmutatva, hogy milyen sokan gondolnak a súlyosan beteg gyermekekre.

Az ajándék dobozok a Mikulás és a Karácsonyi ünnepségek alkalmával kerülnek átadásra a leukémiás és daganatos beteg gyermekek részére, amelyekről fotók formájában számolunk be honlapunkon.

Köszönet, hogy ilyen sokan juttatják el az örömteli dobozokat a beteg gyermekekhez!

Szeretettel várjuk a további felajánlásokat, mert annak is öröm, aki kapja, és annak is, aki adja.

 


Teljes cikk olvasása

Még egy kis őszi hangulat!

Még egy kis őszi hangulat!
2012. November 06. Kedd

Mivel nyakunkon a tél az idén még utoljára egy kis őszi hangulatot idéztünk fel a DE OEC Gyermekklinika Hematológiáján a kis betegekkel és szüleikkel.

Már nagyon vártak minket, hiszen sokat jelent az a kis idő számukra, amikor is a kézműves foglalkozás alkalmával kikapcsolódhatnak, jól érezhetik magukat, és szebbnél-szebb alkotásokat készíthetnek.
Sorra vágták ki és ragasztották össze a mosolygós őszi manócskákat, amik még színes kis sapkát is kaptak a fejükre, és nagy tetszést arattak a beteg gyermekek körében.
Megérkezett Judit néni is, aki hozott egy citerát és egy furulyát és közös zenélésbe kezdtünk. Kialakult egy kis klub délután, sokat énekeltünk, nevettünk és az így eltöltött idő nagyon jó hatással volt mindenkire.

 


Teljes cikk olvasása