Az alapítvány

20 ÉVE A BETEG GYERMEKEKÉRT!

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány személyes érintettség révén jött létre 1999-ben, mivel kislányunk Anna előző évben, leukémiában megbetegedett. A gyógyulási folyamat 5 éve alatt szembesültünk a gyógyítás nehézségeivel, illetve azzal az elhivatottsággal, aminek eredményeképpen ma már, akár 85%-os a gyermekek gyógyulási aránya.
Az alapítvány célja, hogy ezekre a leukémiás és daganatos beteg gyermekekre, az őket gyógyító orvosokra felhívja a társadalom figyelmét és kérje a fontos hiányosságok pótlására az összefogást, az adományozást, az 1% felajánlását!

Kérjük, adója 1%-ával Ön is támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását! KÖSZÖNJÜK!

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

IDE KATTINTVA

Nagyon sokat köszönhetünk mindazoknak, akik az elmúlt években, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt választották a segítség eljuttatásában! Ez a bizalom adja a lehetőséget, hogy tudjuk segíteni a beteg gyermekeket, családjaikat és az őket gyógyító intézményeket, az orvosok ott dolgozó orvosok, ápolók mindennapi munkáját. Magyarországon a Gyermek-hematológiai Centrumokban dolgozó orvosok egy újságírói kérdésre válaszolva rangsort állítottak fel az alapítványok között, hogy ki a „LEGHASZNOSABB”, szerintük, aki ezekért a beteggyermekekért tevékenykedik. Az orvosok a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt választották első helyre, ebben a rangsorba, amely Önökkel együtt egy erkölcsi elismerése, eddigi tevékenységünknek.

Köszönjük, mindenkinek az eddigi bizalmat és a jövőre való tekintettel is kérjük, válasszák ezt az alapítványt, hogy biztosan eljusson, a segítség a rákos gyermekekhez!

Eredményeink:
A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány Magyarországon a leukémiás és daganatos gyermekeket gyógyító minden centrummal kapcsolatban áll. A centrumokban kezelt gyermekek részére a szülők kérésére segélyt biztosítunk az 1%-os felajánlásoknak és az adományoknak köszönhetően.
ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Alapítvány részére felajánlott adományok adják a lehetőséget a kuratóriumnak, hogy hatékonyan tudjon segíteni. A segítségnyújtás igen széleskörű, amely a műszervásárlástól kezdve a mindennapok egyszer használatos eszközeinek támogatásán keresztül, akár a kutatás támogatása is kiterjed. Ma már nincs Magyarországon olyan gyógyító központ, amelynek működéséhez ne járultunk volna hozzá egy nyomtatóval, fénymásolóval, vagy akár több millió forintos műszerrel – amire sajnos a mai napig nehezen tudnak forrást keríteni a kórházak.

Sokan nem tudják, de a betegség jellegéből adódóan a gyermekeknek állandó felügyeletre, segítségre van szükségük, ami általában azzal jár, hogy az egyik szülőnek fel kall adnia addigi foglalkozását. Így a megnövekedett kiadások (utazás, gyógyszerek, vitaminok) mellett a család, jelentős bevételcsökkenést is elszenved. Támogatási tevékenységünk egy részét ezen családok anyagi segélyezése teszi ki, ami a szociális segélyből, a temetési segélyből és a steril csomagból áll.

Nagyon jó hatással van a beteg gyermekekre és családjaik a közös programokon való részvétel. A debreceni klinikán kezelt gyermekek részére rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat, amikor nem csak a Ők, ha nem szüleik is kikapcsolódnak a minden napos kezelések hatása alól. A családi kirándulások is nagy élményt adnak, de a közös táborozás is nagyon sikeres volt, amikor nem csak a szórakozás, ha nem a dietetikus és a szakorvos segítségével sok mindenről tájékozódhattak a szülők. De, volt már olyan felajánlásban s részünk, hogy a családok ingyenesen nyaralhattak a Balatonnál, és ilyenkor 10-20 család az ország minden részéről találkozik egymással, amikor ki tudják cserélni tapasztalataikat, és ilyenkor nem egyszer barátságok is szövődnek!

Anyagi lehetőségeinkhez képest minden évben igyekeztünk bővíteni a segélyezett családok körét. Jelenleg évente 100-150 beteg gyermeket és családját tudjuk segélyezni, azaz eddig összesen több, mint 1700 családot támogattunk az ország egész területéről, ami 500-nál is több településen valósult meg. Ezzel Alapítványunk Magyarországon az egyik legkiterjedtebb segélyezési tevékenységet végzi. A családok támogatásának alapja az 1% felajánlásokból befolyó összeg, ami lehetővé teszi, hogy az Önöknek köszönhetően, tudunk segíteni

Nézze meg, hogyan segíthet adója 1%-ával:

IDE KATTINTVA

ADÓ 1% FELAJÁNLÁSA

Adóbevallása az ügyfélkapun elérhető! Látta már?

2019. Március 18. Hétfő

Elérhetőek az adóbevallás tervezetek azok számára, akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek. Mutatjuk mit kell tennie!