ADÓ 1% felajánlása

ADÓJA 1%-ÁVAL SEGÍTSEN A RÁKOS GYERMEKEKNEK!

Az alapítvány személyes érintettség révén, 1999-ben jött létre. Az adományoknak és az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően, országos hatókörrel segítjük a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket, családjaikat, valamint az őket gyógyító gyermek-hematológiai centrumokat.

2002 óta fogadjuk a személyi jövedelemadó 1 százalékát és eddig több százmillió forinttal tudtuk segíteni a daganatos és leukémiás gyermekek életminőségének javítását, a gyógyítás ideális feltételeinek megteremtését. Több mint 1500 családhoz közvetítettünk támogatást!

Országosan évente 300 gyermeknél diagnosztizálnak leukémiás vagy daganatos megbetegedést.

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA!

1. Ha egyéni vállalkozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2017. február 27-ig adhatta le adóbevallását a NAV (APEH)-nak. Ha adója 1%-áról nem rendelkezett, azt utólagosan is megteheti a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon, 2017. május 22-ig.

2.
Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval,
akkor itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti.

A kedvezményezett adószáma rovatba írja be kötőjel nélkül a: 18557071-1-09 adószámot, így támogathatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. A kötőjelet a rendszer automatikusan teszi be, ön csak a számokat írja be.
Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat.

3
. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, március 15-ig telefonon vagy elektronikus úton kérhette, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el önnek. A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet. Amennyiben nem kérte március 15.-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezetét már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán tekintheti meg. Adó 1%-át ez esetben is felajánlhatja, Adószámunk: 18557071-1-09

Ha nincs ügyfélkapuja az adó 1 %-áról a 16EGYSZA jelű nyomtatványon rendelkezhet amelyet, 2017. május 22-ig küldheti el az adóhivatalhoz postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.

4. Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt, adóazonosító jelével ellátott, aláírt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Amennyiben ön ügyfélkapu regisztrációval rendelkezik, úgy március 15.-e óta elektronikusan is megtekintheti a NAV által elkészített adóbevallás tervezetét. Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat.

Ha nincs ügyfélkapu regisztrációja a következő lehetőségek közül választhat:

Kitöltési útmutató képekben: IDE KATTINTVA
3. Juttassa el munkáltatójához vagy, könyvelőjéhez 2017. május 10-ig vagy a bevallástól elkülönülten 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz (APEH-hez) és segítse ezzel a beteg gyermekek gyógyulását!

Az alapítvány tevékenysége:

Családokhoz érkeztek az adományok! Teljes hír olvasása:
IDE KATTINTVA

Célzott támogatások:
2012 májusától 2017 február 28-ig, a gyermekek támogatására 29.662.130.- forint: BŐVEBBEN

Gyermeknapi meglepetés és ajándékozás a beteg gyermekek részére:

Családtámogatás

Egy ilyen típusú betegség hosszú hónapokig, évekig tartó kórházi kezelést igényel és jó esetben is öt év tünetmentesség után mondják ki az orvosok, hogy meggyógyult. Ez az időszak mind fizikailag, lelkileg és anyagilag is nagy terhet ró az érintett családokra, mindezt átvészelni külső segítségnyújtás nélkül szinte lehetetlen. Hogyan segítünk?

Kirándulások, ünnepségek

A leukémiás és daganatos beteg gyermekeket nevelő családok részére kirándulásokat, táborokat szervezünk, ahol az érintett családok megismerhetik egymást, kicserélhetik tapasztalataikat és megoszthatják gondjaikat. Az éppen aktuális ünnepségeket is megtartjuk (Farsang, Húsvét, Gyermeknap, Mikulás, Karácsony) ajándékozással egybekötve.

Az ilyen események jó alkalmat adnak arra is, hogy találkozhatnak a szakemberekkel. Ebben a környezetben könnyebben megnyílnak és az orvosokkal is kötetlenebbül tudnak beszélgetni, tanácsot kérni.

Terápiás jellegű kézműves foglalkozás

Rendszeresen tartunk a kis betegeknek és szüleiknek terápiás jellegű kézműves foglalkozásokat, amelyeken segítőink is részt vesznek. Ilyenkor egy kicsit megfeledkezhetnek a mindennapok küzdelmeiről és átélhetik az alkotás örömét.

Műszervásárlás

A leukémiás és daganatos beteg gyermekek ellátásához nélkülözhetetlenek a modern orvosi műszerek, egyszer használatos eszközök, amelyek beszerzésében is részt vállal az alapítvány, mind ezt az orvosok előzetes egyeztetésével tesszük.

Sterilcsomag

Magyarországon két gyermek-hematológiai centrumban végeznek csontvelő transzplantációt. A beavatkozás után a kis betegek szervezete olyan gyenge, hogy a gyógyulásukhoz nélkülözhetetlen a steril környezet biztosítása. Ezért minden leukémiás és daganatos beteg gyermek részére, akin csontvelő átültetést végeztek úgynevezett steril csomagot adunk át, amelyben megtalálhatók az otthoni megfelelő steril körülmények biztosításához a legfontosabb fertőtlenítő szerek, egészségügyi kiegészítők. BŐVEBBEN

Szakemberek foglalkoztatása

A DE OEC Gyermekklinika Hematológiai Osztályán állandó pszichológust és gyógytornászt foglalkoztatunk, akik nagy segítséget nyújtanak a beteg gyermekeknek és szüleiknek a gyógyulás hosszú folyamatában. Fontos, hogy a kis beteg kezdjen hinni önmagában és a gyógyulásában, ebben nyújtanak támaszt részükre a szakemberek.

Kórházpedagógusok támogatása

Országosan háttéreszköz támogatást nyújtunk az osztályokon dolgozó kórházpedagógusoknak ezzel biztosítva, hogy minél hatékonyabban tudják fejleszteni a jelenleg kezelés alatt álló gyermekeket és igény szerint segítsenek a tanulásban, hogy visszatérve a betegség után ugyanott tudják folytatni a hétköznapokat ahol egészséges társaik.

Kérjük, támogassa a beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! KÖSZÖNJÜK!

2.
akkor itt: https://eszja.nav.gov.hu oldalán keresztül könnyedén kitöltheti rendelkező nyilatkozatát és adóbevallását is ellenőrizheti.

Bővebb részletekről IDE KATTINTVA olvashat.

3

Ha nincs ügyfélkapu regisztrációja a következő lehetőségek közül választhat:

Kitöltési útmutató képekben: IDE KATTINTVA